GENEL - 14 Şubat 2018 Çarşamba 09:41

Resmi nikahlarını müftü kıydı

A
A
A
Resmi nikahlarını müftü kıydı

Müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesinin ardından Osmaniye’de ilk resmi nikah Kadirli İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu tarafından kıyıldı.

Müftülere resmi nikah yetkisinin verilmesinin ardından Osmaniye’de ilk resmi nikah Kadirli İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu tarafından kıyıldı.


Nikah törenine evlendirme dosyası ve belediye nikah memurlarının giydiği cübbe ile gelen Kadirli Müftüsü Necati Gündoğdu, ilk kez resmi nikahı kıymak için nikah masasına oturdu. Gündoğdu, gelin Ayşe Çebiş ve damat Fatih Çağrı Delikuş’a evlilik işlemleriyle ilgili yönetmelik metnini okuyarak, şahitler huzurunda birbirlerini eş olarak kabul edip etmediklerini sordu. Gelin ve damattan "evet" yanıtı alan Gündoğdu, çiftin nikahını kıydı.


Aile cüzdanını gelin Ayşe Çebiş’e uzatan Müftü Gündoğdu, çiftin sevgi ve saygı çerçevesinde, mutlu bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu. Nikahın ardından hep birlikte dua edildi.


Nikah sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan müftü Gündoğdu, "Yasalarımızda yapılan yeni düzenlemeyle resmi nikah kıyma yetkisi müftülüğümüze verilmesinin ardından biz de bu çerçevede ilimizde ve ilçemizde ilk defa müftülüğümüzde resmi nikah icra ettik. Yeni evlenen çiftlerimizin bu akdi hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu.


Gelin Ayşe Çebiş ve damat Fatih Çağrı Delikuş çifti, müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinden mutluluk duyduklarını, ilçede müftülükte kıyılan ilk nikahın kendilerinin olmasının da sevindirici olduğunu söyledi.


Müftülük toplantı salonunda yapılan ilk nikah merasiminde, genç çiftin yakınları ile birlikte müftülük yetkilileri hazır bulundu. Kadirli’de müftülük tarafından kıyılan ilk resmi nikah olarak kayıtlara geçen evlilik töreninde hem kuracakları yuvanın ilk adımını atan genç çiftin, hem de ilçe Müftüsü Necati Gündoğdu’nun da heyecanlı olduğu görüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.