GENEL - 11 Aralık 2017 Pazartesi 11:47

Zorkun Yaylası teleferik sistemi fizibilitesi hazır

A
A
A
Zorkun Yaylası teleferik sistemi fizibilitesi hazır

Osmaniye’nin Karaçay Vadisi ile Zorkun Yaylası arasına teleferik sistemi fizibilitesi hazırlandı.

Osmaniye’nin Karaçay Vadisi ile Zorkun Yaylası arasına teleferik sistemi fizibilitesi hazırlandı.


Osmaniye İl Özel İdaresi tarafından DOĞAKA Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında yürütülen "Osmaniye Karaçay Vadisi Teleferik Sistemi Teknik, Ekonomik ve Mali Fizibilitesinin Yapılması" projesi ile Doğu Akdeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelini çeşitli altyapı çalışmaları ve tesislerle zenginleştirmek, turizm için alternatif ulaşım olanakları oluşturmak adına Osmaniye ili Karaçay Vadisi’nden Zorkun Yaylası’na kadar uzanan 11 km’lik güzergah üzerinde kurulması planlanan teleferik hattının teknik ve mali fizibilitesi hazırlandı.


Rapor, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye İl Genel Meclisi üyelerine sunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Gündüz Bakımevi açıldı Niğde’nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bor Belediyesi tarafından yıllardır atıl durumda olan eski subay lojmanlarının bulunduğu 9 bin 376 metrekare arazi üzerine kurulan Sağlık ve Yaşam Merkezi bünyesinde açılan BORTEK Gündüz Bakımevi 220 çocuk kapasitesine sahip olacak. 15 milyon TL maliyetle ve tamamı Bor Belediyesi imkanları ile yapılan ve yine belediye tarafında işletilecek olan Gündüz Bakımevi, alt gelir grubunda bulunan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına hizmet verecek. Trafik eğitim pisti, halı saha ve büyük bir çocuk oyun alanı ile mesire alanını içinde bulunduran Sağlık ve Yaşam Merkezinde hizmet verecek olan BORTEK Gündüz Bakımevinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, açılışı gerçekleştirilen bakımevinin hayırlı olmasını temenni ederken, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran alt gelir grubundaki ailelere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak hedefinde olduklarını belirtti. Baran, "Burası en başından beri olmasını çok arzu ettiğim bir yatırımdı. Eğitimde fırsat eşitliğinden bahsettik ama bunu devlet eliyle, bizim belediyecilik anlayışımızla hayata geçirilmesi emek verdik. Çünkü eğitimde eşitlikten bahsederken insanlar anne babasını seçemiyor ve maddi durumu iyi bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmek hayata sanki bir sıfır önde başlıyormuş gibi bir durum arz ediyor biz bunu ortadan kaldırmak için bugün maddi durumu yeterli olmayan, özelde bu ön eğitimi alabilecek bir duruma sahip olmayan vatandaşlarımız için bir gündüz bakımevi açmak istedik. Çalışan annelerimizin evladını bırakabileceği bir yer olmadığında burayı kullanabilecekleri, belediye tarafından işletilen, ücretsiz sadece hijyen bedeli adı altında bir bedel belirlediğimiz eğitim yuvamızı inşallah sizlerle beraber hayata geçeceğiz" dedi. Kadınların çocuklarını güvenle bırakabilecekleri ve ev kendi ekonomilerini kazanmaları için çalışmalarına katkı sağlayacak projenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Baran, "Çocuğunu bırakıp da işe gitmek, evin ekonomisine katkı sağlayabilecek imkanı bulamayan ev kadınlarımızın en azından burada çocuğunu sabah bırakıp akşama çalışarak evinin ekonomisine destek olmak isteyen kadınlarımızın önünü açmış bulunduk" ifadelerini kullandı.
Denizli Honaz Belediyesi Kızılyer Sosyal Tesisinin temeli atıldı Denizli’nin Honaz İlçesi Kızılyer Mahallesi’nde Sosyal Tesis inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “İlçemize kazandırdığımız onyedinci sosyal tesis projesi hayırlı olsun” dedi. Kızılyer Mahallesi’nde sosyal tesis temel atma törenini gerçekleştiren Başkan Kepenek, “Göreve gelirken sözler vermiştik. Bu sözlerin birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kızılyer Mahallemizde en çok ihtiyaç duyulan nedir diye sorduğumuzda vatandaşlarımıza, başımızı yağmurdan çamurdan kardan sıcaktan koruyacak kapalı bir alanımız yok. Bu konuda bize elimizden tutun proje üretin ve bunları yapın demişlerdi. Biz herhalde biraz işi abarttık sadece 4 buçuk yılda 17 mahallemizin sosyal tesis sorunu çözdük. Mahallemize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu arsa maalesef göreve geldiğimizde yoktu Kızılyer’de arsa sorunu vardı. Bu arsayı biz satın aldık. Birçok belediye arsa satarken biz Honaz Belediyesi olarak arsalar satın aldık. Bunu başarabildiysek ne mutlu bize. Bu arsayı ben bizlere satan ve o konuda da bizlere destek olan çok değerli aileye de teşekkür ediyorum” diye konuştu. Protokol üyelerinin butona basarak projenin temeline ilk harç bırakıldı. Projenin temel atma törenin ardından hazırlanan iftar yemeğinde Başkan Kepenek vatandaşlar ile birlikte iftar yaptı. Kızılyer Mahallesi Sosyal Tesisi projesi yaklaşık bin 300 metrekarelik bir kapalı alana sahip olacak. Bu alan içinde kapalı pazaryeri, sosyal donatılar, mutfak, taziye salonu, gelin damat odası da yer alacak.
Konya Konya’da 4 ölümlü kazaya ilişkin 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi Konya’da kontrolden çıkan otomobilin otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarpması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin, 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Kaza sonrası otomobil sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi. Kaza, 08.30 sıralarında Konya-Karaman karayolunun 25. kilometresinde merkez Meram ilçesi Ali Ulvi Kurucu Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.T. (39) idaresindeki 42 J 2873 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çarptı. Kazada Mordagül Tutgak (59), Elif Gül (42), Dudu Gül (33) ve Nergiz Gül (48) hayatını kaybederken durakta bekleyen S.Ö., T.G. (13) ve araçta yolcu olarak bulunan B.T. (43), Ü.T. (16) ile otomobil sürücü B.T. yaralandı. Kazayla ilgili olarak Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Araç sürücüsü gözaltına alındı Savcılıktan yapılan açıklamada, “Konya-Karaman yolunda meydana gelen trafik kazası sonucunda 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Kaza ile ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili olarak 2 Cumhuriyet Savcısı ve 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirilmiştir. Olay yerinde uzman bilirkişi ile birlikte nöbetçi Cumhuriyet Savcımız tarafından gerekli inceleme ve keşif işlemleri yapılmıştır. Kazaya sebep olduğu iddia edilen araç şoförü olan şüpheli gözaltına alınmış olup olay tüm yönleriyle titizlikle incelenmektedir” denildi.