YEREL HABERLER - 15 Şubat 2013 Cuma 15:43

ZEKAİ TUNCA SEVGİLİLER İÇİN SÖYLEDİ

A
A
A
ZEKAİ TUNCA SEVGİLİLER İÇİN SÖYLEDİ

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden ünlü sanatçı Zekai Tunca, Balıkesir`de katıldığı konserde şarkılarını sevgililer için söyledi. Konseri izlemeye gelen sanatseverler izdiham oluşturdu.
Balıkesir Musiki Derneği Türk Müziği Korosu 2013 yılının üçüncü konserini verdi. 14 Şubat Sevgililer Gününe denk gelen konserde ünlü bestekar Devlet Sanatçısı Zekai Tunca sahne aldı. Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde gerçekleşen konsere ilgi büyük oldu. Türk Müziği konserine, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Oktay Aslan, İl Kültür Müdürü Abdullah Soykan, kültür müdür yardımcısı İlkay Karaağaç, CHP Eski Milletvekili Orhan Sür ve Cumhuriyet Savcısı Metin Demirtaş ile çok sayıda davetli katıldı. Konser şef Sıtkı Sahil`in yönetiminde ``Fırtınalı bir denizde`` adlı şarkının seslendirmesi ile başladı. Birbirinden güzel şarkılarla devam eden konserde gecenin sonunda sahneye Zekai Tunca çıktı. Alkışlar yağmuruna tutulan Tunca, ``Bülbül gibi pür oldu cihan yağmurları`` parçasıyla ilk şarkısını söyledi. Tunca daha sonra ``Ele kalkarken kıyamam sana güvercinim`` ve ``Unutma yardımcı ol`` isimli parçalarıyla davetlileri mest etti. Yaklaşık 1 saat sahnede performans sergileyen Zekai Tunca uzun süre alkışlandı.
Konser sonunda Vali Ahmet Turhan tarafından Zekai Tunca`ya Sol Anahtarı şeklinde bir plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de 350 dönümlük askeri alan belediyeye devredildi Bingöl’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Arıkan, şehrin geleceğine yön verecek projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, seçim döneminde ‘vizyon proje’ olarak açıkladığı 350 dönümlük askeri alanın belediyeye devri için protokolün imzalandığını duyurarak, Bingöl’e hayırlı olmasını dedi. Arıkan, uzun süredir üzerinde çalışılan askeri alanın devri sürecinin tamamlandığını belirterek, önemli bir kazanım elde edildiğini vurguladı. Milli Savunma Bakanlığı kullanımında bulunan alanın devrine ilişkin protokolün imzalandığını ifade eden Arıkan, "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde askeri alanın belediyemize devrini sağladık. Bu önemli kazanımın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Alan için kapsamlı bir proje hazırladıklarını belirten Arıkan, yaklaşık 350 dönümlük alanın büyük bölümünün sosyal donatı alanı olarak değerlendirileceğini söyledi. Arıkan proje kapsamında şehir parkı, geniş ulaşım bağlantıları, eğitim, sağlık ve sosyal alanlar ile ticari ve konut alanlarının yer alacağını dile getirdi. Yeni bağlantı yollarıyla özellikle Genç yolu üzerinden Kültür ve Yeşilyurt mahalleleri arasındaki ulaşımın rahatlayacağını belirten Arıkan, şehir merkezindeki yoğunluğun da azaltılacağını ifade etti. Ticari hareketliliğin farklı noktalara yayılmasıyla şehirde önemli bir rahatlama sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Başkan Arıkan, 2026 yatırım programı kapsamında Az Seyir Terası, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi arasında bağlantı köprüsü, Aşağı Çarşı yol yapım projesi ve günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli halk ekmek fabrikası projelerinin ihale sürecinde olduğunu açıkladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arıkan, belediye olarak önceliklerinin tartışmalar değil hizmet olduğunu belirterek, şehrin gelişimi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.