SPOR - 17 Nisan 2024 Çarşamba 15:55

Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi başladı

A
A
A
Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi başladı

Çayeli Bakır İşletmeleri, Çayeli Kaymakamlığı ev sahipliğinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen “Çayeli Zekâ Oyunları” Süper Ligi’ne sponsor oldu.


Yeraltı madenciliği ile bakır ve çinko konsantresi üreterek ülke ekonomisine katkı sağlayan Çayeli Bakır, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle bölge halkının yanında yer almaya devam ediyor. Çayeli Kaymakamlığı ev sahipliğinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ve ilkokul kategorisindeki öğrencilerin, problem çözme alışkanlıkları, stratejik ve derin düşünme becerileri kazanması, sosyal gelişimlerini destekleme, kendilerini ifade edebilme, dostluk ve iletişimlerini geliştirmelerine katkı sağlanması için, Çayeli’ndeki İlk öğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenen “Çayeli Zekâ Oyunları” Süper Ligi’ne destek oldu. Bu turnuva ile gençlerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkı sağlanması amaçlanıyor. Çayeli Gençlik Merkezi’nde yapılan yarışmalar, minikler (ilkokul) kategorisinde Mangala, Küre, Equilibrio, Qbitz oyunlarından oluşuyor. 17 Nisan’da başlayan ligin, Haziran’ın ikinci haftası tamamlanması planlanıyor.


“Çayeli Zekâ Oyunları” Süper Ligi açılışında konuşan Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Akıl ve Zeka oyunlarının ilkokul düzeyinde ilk kez yapıldığına vurgu yaparak “Eskiden futbol, basketbol gibi oyunlarda görmeye alıştığımız bu müsabakaların yerini günümüzde bilimsel yarışmalar, robotik kodlamalar ve akıl ve zekanın ön planda olduğu bu tür yarışmalar aldı. Yeni dünyaya ve ihtiyaçlara öğrencilerimizi hazırlamak için kıymetli olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ve buna benzer projelere her zaman destek veren Çayeli Bakır İşletmeleri’ne de teşekkür ediyorum” dedi.


Çayeli Bakır İşletmeleri Çalışan İlişkileri Müdürü Fatih Koç ise konuşmasında Çayeli Bakır olarak bu tür etkinliklere ve özellikle çocuklarımızın gelişimine destek olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek “Başta Kaymakamımız olmak üzere emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, yarışmalara katılan kıymetli öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.



Çayeli Zekâ Oyunları Süper Ligi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunlarının merakla beklediği MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türkiye’nin en prestijli ve ilgi çekici kara fuarlarından biri olarak ön plana çıkan MAST İzmir Boat Show’da, denizcilik sektörünün önde gelen markaları ve profesyonelleri bir araya gelecek, yelkenli ve motorlu tekneler ile deniz ekipmanlarına kadar geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergilenecek. Geçmişten günümüze bir liman ve ticaret kenti olmanın yanında denizci bir kent olma özelliğini taşıyan, 1081’de Çaka Bey ile Türk denizcilik tarihinin temellerinin atıldığı İzmir, bu kimliğini pekiştiren bir fuara ikinci kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı, 1-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. MAST İzmir Boat Show, dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek. Sektöre yön veren bir platform olma özelliğini taşıyan fuar, son trendleri ve yenilikleri yakından takip eden deniz tutkunları için de bir buluşma noktası olma niteliği taşıyor. Geçen yıl Almanya’dan Körfez ülkelerine, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı toplam 20 bin 540 kişinin ziyaret ettiği MAST İzmir Boat Show’u, bu yıl 30 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar alanı da geçen yıla göre metrekare bazında yüzde 50 büyüdü. Fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen; motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri, son teknoloji botlar ile ekipman ve aksesuarları yer alacak. 300’den fazla teknenin sergileneceği, tekne ve yat sektörünün birçok anlaşmaya imza atacağı fuar, hem sektöre hem de şehrin ekonomisine katkı sağlayacak. Üretimde dünyada ilk üç ülke arasında yer alan, kaliteli üretimiyle dünyanın birçok noktasından talep gören Türkiye’nin, fuarla birlikte sektördeki iş hacminin artması da hedefleniyor. Fuar İzmir B ve C hollerinde düzenlenen MAST İzmir Boat Show, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.