GENEL - 30 Eylül 2017 Cumartesi 16:41

Rize’de selde hayatını kaybeden Songül Tolan son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Rize’de selde hayatını kaybeden Songül Tolan son yolculuğuna uğurlandı

Rize’nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan bugün ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası oluşan sel ve heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan bugün ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.


Çayeli ilçesinin Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde önceki gün şiddetli yağışlar sonrasında oluşan heyelanda çöken evlerin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Songül Tolan (50) 3. günün sonunda toprağa verilebildi. Annesi Esma Tolan’ın heyelanda yaralı olarak kurtulduğu Songül Tolan’ın cenazesi 3 gündür jenaratör yardımı ile soğutulan kilimalı tabut içinde bekletildi. Tolan’ın cenazesi bugün öğle saatlerinde komşusunun evinden alınarak zor şartlarda Kaptanpaşa Merkez Camisi’ne getirildi.


İkindi namazı sonrasında Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından kıldırılan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı, Vali Erdoğan Bektaş ile çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazının ardından Songül Tolan Gürpınar mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.



Yörede selin izleri dikkat çekiyor, tarihi köprü selde zarar görmedi


Öte yandan Gürpınar mahallesine çıkan yolda dere sularının oluşturduğu tahribat ve sel suları altında kalan bir kamyonet ile iş makinesi dikkat çekti. Yörede bulunan tarihi Yeşiltepe köprüsünün sele direndiği ve bir zarar görmediği gözlenirken, tarihi kemer köprünün hemen yanındaki diğer köprülerin ise selden büyük zarar gördüğü belirlendi. Evinin yolu olmadığı için 3 km’lik yolu yürüyerek indiğini söyleyen Beyhan Odabaş isimli bayan ise uçağına yetişmek için yola kadar yürümek zorunda kaldığını söyledi. Odabaş “Bizim evmizde çok bir hasar yok ancak çaylıklar hep gitti” dedi.


Heyelanda hayatını kaybeden Songül Tolan’ın akrabası Adem Tolan ise yaptığı açıklamada dere içindeki kamyon ve iş makinelerine dikkat çekerek “Bunlar buradaydı. Önceki gün bıraktılar. O zaman burada bir şey yoktu, hava düzgündü. O akşam aşırı bir yağmur oldu. Bu şekilde olacağına düşünemediler. Haddinden fazla yağmur yağdı. Bizim ev heyelanda zarar gördü ama amcamın evi koptu, kızı öldü, halam hastanede” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Samsat’ta birlik meclis toplantısı yapıldı Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 1. olağan meclis toplantısı yapıldı. Samsat Kaymakamı Süleyman Bakan başkanlığında, Kaymakamlık Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Birlik Müdürü Fahrettin Çelik ve İlçe Özel İdare Müdürü Haşim Uçar’ın yanı sıra birlik meclis üyeleri katıldı. İlk olarak iki yıl görev yapmak üzere iki divan katibinin seçimi yapıldı. Bu seçim sonucunda İl Genel Meclis Üyeleri Osman Deniz ve Nuri Kuştepe meclis divan katibi olarak seçildiler. Daha sonra bir yıl görev yapmak üzere dört encümen üyesinin seçimine geçildi. Yapılan gizli seçimde Kuştepe Köyü Muhtarı Ahmet Kuştepe ve Ovacık Köyü Muhtarı Bahattin Ertan 17’şer oy alarak bir yıl görev yapmak üzere asil üye olarak seçildi. Yapılan seçimlerden sonra 2023 yılı kesin hesaplarının incelenmesine geçildi. Kesin hesap cetvelleri olan; bütçe giderleri kesin hesap cetveli, bütçe gelirleri kesin hesap cetveli, Aralık 2023 ayı sonu itibariyle genel mizan tablosu, bilanço ve muhasebe yetkilisine ait liste üzerinde gerekli inceleme ve görüşmeler yapılarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 2023 yılı kesin hesabı oybirliği ile kabul edildi. 2024 Yılında yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede yol, su ve altyapı hizmetlerinin aralıksız devam edeceği belirtildi. Muhtarların söz alarak ihtiyaç ve talepleri iletmesi ve Kaymakam Süleyman Bakan’ın teşekkür konuşması ile toplantı sona erdi.
Mersin Mersin’de orman zararlılarıyla biyolojik mücadele sürüyor Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce ormanlara zarar veren çamkese böceğine karşı yürütülen biyolojik mücadelenin devam ettiği bildirildi. Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, mücadelede özellikle çevre dostu, çevreye zarar vermeyen, ekolojik dengeyi bozmayan biyolojik mücadele tercih ediliyor. 2011 yılından itibaren Mersin’de orman zararlılarına karşı kimyasal mücadele yapılmıyor. Beraberinde ilgili birim müdürleriyle birlikte laboratuvarda incelemelerde bulunan Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, “Zararlı bir böcek olan çamkese böcekleri, çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek zarar vermekte, artım kayıplarına neden olmaktadır. Ancak hiçbir zaman kurutmamaktadır. Bu kapsamda araziden toplanan yaklaşık 2 bin 700 çamkese böceği yırtıcısı calosoma sycophanta ergini, Davultepe üretim laboratuvarına getirilerek mart ayı başı itibariyle üretime başlamıştır. Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün kontrolünde Mersin Orman İşletme Müdürlüğü Davultepe İşletme Şefliğince 2 bin 700 adet olarak planlanan calosoma larvaları, çamkese böceği zararı görülen bölgemizin ormanlık alanlarına salınımı nisan ayı itibariyle başlamıştır. Yine bu yıl 9 orman işletme müdürlüğümüzün görev alanında bulunan ormanlarda zarar yapan çamkese böceğine karşı 36 bin adet calosoma larvası salınımı ile bin 600 hektarlık alanda hedeflerimizi aşarak biyolojik mücadele gerçekleştirilmiştir" dedi.