DÜNYA - 21 Eylül 2012 Cuma 12:47

SÜPER MOTO JUNİOR AVRUPA ŞAMPİYONU`NDAN İBANOОLU`NA ZİYARET

A
A
A
SÜPER MOTO JUNİOR AVRUPA ŞAMPİYONU`NDAN İBANOОLU`NA ZİYARET

Süper Moto Junior Avrupa Şampiyonası`nda birinci olan Denizlili sporcu Harun Çabuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu`nu makamında ziyaret etti.
Ziyarete, Avrupa Şampiyonu sporcu Harun Çabuk` un yanı sıra babası Yaşar Çabuk ve annesi Gülay Çabuk katıldı. Servergazi Anadolu Lisesi`nde 2. sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki Harun Çabuk, Bulgaristan, Slovenya ve Türkiye` de gerçekleştirilen Süper Moto Junior (85 cc) Avrupa Şampiyonası`nda 7 ülkeden 16 sporcuyla mücadele etti. 171 puan alarak zirveye yerleşen Çabuk, babasının motosiklet dükkanı olması sebebiyle 6 yıl önce bu spora başladığını belirterek, ``Babam ilk motosikletimi aldı. Önceleri hobi olarak yapıyordum. Ancak daha sonra bunu meslek haline getirmeyi düşündüm ve çok çalıştım. Bundan sonraki hedefim Moto GP`de dünya şampiyonluğu`` dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise başarılı sporcuların her geçen gün arttığını ifade ederek, ``Bu yaşta bu başarıyı yakalamak kolay değil. Düzenli ve sistemli çalışmanın meyvelerini topluyorsun. Uluslararası müsabakalarda elde ettiğin başarılar, ülkemizin adının dünyada daha çok zikredilmesini sağlıyor. Seni desteklemeye her zaman devam edeceğiz`` diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, daha sonra Harun Çabuk`a çeşitli hediyeler verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.