ÇEVRE - 22 Ekim 2017 Pazar 17:47

8 yılda Sakarya’ya 2 Milyar 150 milyon yatırım yapıldı

A
A
A
8 yılda Sakarya’ya 2 Milyar 150 milyon yatırım yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ bürokratları istişare ve değerlendirme toplantısında bir araya geldi.


Gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Zafer Poyraz, Ali Oktar, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Belik, Büyükşehir ve SASKİ daire başkanları ile Şube Müdürleri katıldı. Büyükşehir ve SASKİ’nin hayata geçirdiği projeler ve gelecek hedeflerine ilişkin sunumlar katılımcılarla paylaşıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Büyükşehir Belediyemiz sizlerin özverili çalışmaları ile çok güzel projelere ve hizmetlere imza attı. Başkanımızın çizmiş olduğu vizyon çerçevesinde geride kalan 8 yılda hayata geçirilen yatırımlarla örnek şehircilik hizmetleri gerçekleştirdik. Hamdolsun iyi niyet ve samimiyetle yaptığımız tüm çalışmaların karşılığını aldık” dedi.


SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SASKİ’nin altyapıda hayata geçirdiği hizmetler, devam eden çalışmalar ve 2023 hedeflerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin geleceğini yönetmeye çalışıyoruz. Bugüne dek başarılı hizmetlerde bulunduk. İlçelerimizi arıtma tesisleriyle buluşturduk. İçmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon ağlarıyla donattık. İçmesuyu hatlarında Çin’e, kanalizasyonda Paris’e ulaştık. Bilgi teknoloji ve inovasyon odaklı su yönetimi ile hedefimiz dünyayı dolaşmak. Hamdolsun hayata geçirdiğimiz çalışmalarla Sakarya’da su çeşmeden içiliyor. Tüm çalışmalarımızı bir hedef doğrultusunda yapıyoruz. Bugün yaptığımız tüm çalışmalar belirlediğimiz vizyon ve anlayışa oturuyor. Vizyonumuz 2023” dedi.



"Birliktelik ve dinamizm"


Toplantının değerlendirme konuşmasını yapan Başkan Toçoğlu, “2014 Büyükşehir yasasının son halinin devreye girmesi ile tüm il Büyükşehir olarak ilan edildi. Hem nüfus hem de çalışma açısından çok geniş bir potansiyele hizmet götürüyoruz. Bugüne kadar hep birlikte çok iyi çalışmalara imza attık. Birlikteliğimiz ve dinamizmimizle bugünlere ulaştık. Üzerimize düşen çalışmaları iştahla yerine getireceğiz ve yaptıklarımızı insanların gönlüne girerek başaracağız. Geriye değil, daha da ileri gitme gayreti taşıyacağız. Biz her gün işe gelirken bu şehre ne katabiliriz, insanımıza nasıl hizmet edebiliriz, kaliteyi nasıl yükseltiriz diye güne başlıyoruz. Bundan sonra çok daha gayretli ve azimli çalışma içerisinde olmalıyız. Biz hem SASKİ hem de Büyükşehir olarak çok sayıda çalışmaya ve projeye imza attık. 8 yılda altyapıya 1 milyarlık yatırım gerçekleştirdik. Şehrimizi içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon ağlarıyla donattık. Arıtma tesisleri inşa ettik. Barajlar inşa ediyoruz. HES’ler kazandırıyoruz. 2023 yılına kadar altyapıda hayata geçireceğimiz yatırımın toplam bedeli ise 1,8 milyardır” dedi.



"8 yılda 1 milyar 150 milyon üstyapıya"


Toçoğlu sözlerinin devamında, “Üstyapıda da önemli bir aşama kaydettik. Göreve geldiğimizi ilk gün yapısal dönüşümle işe başladık. İlçelerimize yeni yaşam alanları, meydanlar, parklar kazandırdık. Ulaşımda büyük önemi bulunan yeni duble yolları, bulvarları, köprüleri hizmete aldık. Örnek dönüşüm projeleri gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Caddelerimizi yeniliyoruz. Sosyal Gelişim Merkezleriyle ilçelerimizin sosyal geleceğine katkı sunduk. Kültür sanat alanında yeni mekanlar inşa ettik. Çevre yatırımlarımız ortada. Modern spor tesislerini şehrimizin hizmetine sunduk. 8 yılda attığımız asfalt 2,6 milyon ton. 8 yılda üstyapıya yaptığımız yatırım ise 1 milyar 150 milyondur. Daha iyiyi, güzeli ortaya koyacak kadrolarla birlikteyiz. Şimdi daha fazla çalışarak Sakarya’ya hizmete devam edelim. 2019 da çok ciddi bir seçim ile karşı karşıya kalacağız. Türkiye tarihinde ilk defa bir seçimde yeni sistem ile karşı karşıya olacak. Bir yandan çok ciddi çalışmaları sürdürürken, diğer yandan da halkımızın gönlüne girme çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir. Yeni bir heyecan ve sinerji ile bunu daha yukarıya taşımamız lazım. Gönüllerde hoş seda bırakabilmek için önümüze bakarak devam etmeliyiz. Bugüne kadar ne yapmışsak üstüne koyarak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu şehir taşı, toprağı, tabelası ile bizim şehrimiz. Her zaman büyük fotoğrafa bakarak şehrimiz ve ülkemiz için gayretle çalışmaya devam etmeliyiz. Birbirimizle olan iletişimi, bilgi paylaşımını aksatmadan sürdürmeliyiz. Bu yakaladığımız havayı bozmadan daha çok ne yapabiliriz düşüncesi ile devam edelim. Birbirimize her konuda yardımcı olalım. İstismara yol açacak tüm hareketlerden kaçınalım. Elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdürelim. Fikir ve düşüncelerimizi birbirimizle paylaşalım. Tam bir istişare ortamında halkımızın bir tek kuruşunu israf etmeden yolumuza devam edelim. Hizmetlerimizi en üst seviyeye taşırken halkla ilişkilerimizi de en iyi düzeye taşıyalım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.