YEREL HABERLER - 13 Temmuz 2017 Perşembe 18:24

SGM Yaz Kursu eğitimleri devam ediyor

A
A
A
SGM Yaz Kursu eğitimleri devam ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Yaz Kursu eğitimleri devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Yaz Kursu eğitimleri devam ediyor. Mutfak sınıfı öğrencileri, eğitmenleri eşliğinde yeni lezzetler hazırlamanın ayrıcalığını yaşadı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezlerinde (SGM) yaz kursu eğitimleri devam ediyor. Geyve, Akyazı ve Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezlerinde yaklaşık 6 bin 500 öğrenci yaz kursunda 19 farklı branşta edindiği bilgilerle konforlu eğitimin ayrıcalığını yaşıyor. Mutfak Sınıfı eğitmenleri Funda Eryılmaz ve Hülya Koran, sebzeyle barışık olmayan günümüz çocuklarına sebzeli yemekleri süsleyerek sunup onları sebzeyle barıştırmayı hedeflediklerini dile getirdiler.


Sosyal Gelişim Merkezi Mutfak Sınıfı Öğretmeni Funda Eryılmaz, “Yaz kursumuzda çocuklarımızın daha önce yemediğini düşündüğümüz yiyecekleri ve özellikle sebze yemeklerini tattırıp sebzeleri sevdirmeye çalışıyoruz. Bugünde miniklerimizle birlikte sebzeli burger yaptık. Kabak, havuç ve yeşilliklerden oluşan burgerimizi çocuklarımız çok sevdi. Sağlıklı, pratik, lezzetli sulu yemekleri küçük kursiyerlerimize öğretmeye devam edeceğiz” dedi.


Hülya Koran ise, “Mutfak sınıfı olarak asıl hedefimiz, sebzeyle barışık olmayan günümüz çocuklarına sebzeli yemekleri süsleyerek sunup, onları sebzeyle barıştırnaktır. Uygulamalı bir ders gerçekleştirdiğimiz için çocuklarımızın el becerileri ve aynı zamanda damak tatları gelişmeye devam edecek. Sağlıklı ve dikkat çekici yemeklerle yaz kursu boyunca miniklerimiz değişik tatlarla buluşacak” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.