POLİTİKA - 22 Mayıs 2024 Çarşamba 14:27

MHP’li Mucur: “Genel seçim hazırlıklarına başladık”

A
A
A
MHP’li Mucur: “Genel seçim hazırlıklarına başladık”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, "Genel Başkanımızın talimatı ile Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz. Yerel seçim bitti, genel seçim hazırlıklarına başladık” dedi.


MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantıda 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi. Mucur, "Seçim bir yarıştır, savaş değildir. 31 Mart akşamı itibariyle yarış sona erdi. 1 Nisan sabahı herkes birbirini tebrik etti. Samsun’da yaşıyoruz ve ortak paydamız Samsun’dur. Cumhur İttifakı olarak Samsun genelinde başarılı iller arasındayız. Genel Merkezimizin açıkladığı rakamlarla 16,82 oranını yakaladık. Samsun’da 357 meclis üyesinden 59’unu aldık, bu da yüzde 17’ye tekabül ediyor. Salıpazarı ilçemizde de meclis çoğunluğu bizde. Büyükşehir Belediyesi’nde ise 10 meclis üyesi 2 belediye başkanımız ile 12 temsilcimiz bulunuyor, AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı’nı temsil ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın çalışmalarına destek veriyoruz. 31 Mart seçimlerinde 17 ilçe ve Büyükşehir’de Cumhur İttifakı ile girdik. Asarcık, Alaçam ve Salıpazarı ilçeleri MHP’ye verildi. Bu ilçelerden iki tanesinde seçimi kazandık. Salıpazarı’nda ise genel oylamada birinci parti olmamıza rağmen 76 oy farkla başkanlığı kaybettik” diye konuştu.


Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin "Önce devletim, sonra milletim" sözünü hatırlatan Burhan Mucur, "AK Parti’ye teşkilatlar olarak büyük destekler veriyoruz. 17 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz 14. Büyük Kurultay’da Genel Başkanımızın Samsun’a verdiği önemi bir kez daha gördük. Kurultayda Samsun’dan 3 kişinin MYK ve MDK’da yer alması bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" şeklinde konuştu.



“Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz”


Burhan Mucur, "Genel Başkanımızın talimatı ile Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz. Yerel seçim bitti, genel seçim hazırlıklarına başladık. Hedefimiz, Samsun’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni birinci parti yapmaktır. Cumhur İttifakı’nı Samsun’da birinci parti yaptık" ifadelerini kullandı.


Toplantıya; MDK Üyesi Ceyhun Çatalsakal, KAÇEP’ten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sevgi Çatalsakal, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aykut Çepni, Medya Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Canan Şener ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Öztel de katıldı.



MHP’li Mucur: “Genel seçim hazırlıklarına başladık”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Eski eşi ve birlikte yaşadığı kişiyi pompalı tüfekle öldürdü Denizli’nin Pamukkale ilçesinde eski eşi ve birlikte yaşadığı kişiyle tartışan şüpheli, kaçmaya çalışan çifti boş bir arsada pompalı tüfekle öldürdü. Olay, akşam saatlerinde Pamukkale ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi 2342 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şeref Ç., 20 AES 85 plakalı otomobiliyle bir süre önce boşandığı eski eşi Meral Tınastepe’nin işlettiği büfeye geldi. Burada eski eşi ve onunla dini nikahlı olarak birlikte yaşadığı iddia edilen Musa Ayaz (45) ile tartışan Şeref Ç., tartışmanın büyümesi sonucu aracında bulundurduğu pompalı tüfeğe sarıldı. Eski kocasının tüfekle üzerlerine doğru geldiğini gören Meral Tınastepe ve Musa Ayaz, büfe ile yanında bulunan kıraathanenin arkasında bulunan boş araziye doğru kaçmaya başladı. Öfkeli şahıs, çifte pompalı tüfekle 4 el ateş ederek olay yerine geldiği aracına binip bölgeden uzaklaştı. Sağ kolu ve göğsüne 2 kurşun isabet eden Musa Ayaz, olay yerinde hayatını kaybederken, yüzüne 2 kurşun isabet ederek ağır yaralanan Meral Tınastepe ise ağır yaralı olarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Hastaneye ulaştığında kalbi duran kadın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmadı. Olay yerinde hayatını kaybeden Musa Ayaz’ın cenazesi, adli tıp morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisinin peşine düşen İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şeref Ç.’nin kullandığı otomobili olay yerinden 3 kilometre uzaklıkta Anafartalar Mahallesi Şeyh Bedreddin Caddesi’nde terk edilmiş vaziyette buldu. Yaya olarak kaçtığı belirlenen şüphelinin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.