ASAYİŞ - 14 Aralık 2017 Perşembe 17:11

Okul servisi şoförü serbest

A
A
A
Okul servisi şoförü serbest

Samsun’da 16 yaşındaki kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan okul servisi şoförü, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Samsun’da 16 yaşındaki kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan okul servisi şoförü, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.


Olay, Samsun’un Atakum ve 19 Mayıs ilçelerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul servisi şoförü S.Ö.’nün (29), okula taşıdığı lise öğrencisi 16 yaşındaki kızı aracının içinde elle taciz ettiği iddia edildi. Kız çocuğu olayı ailesine haber verdi. Ailenin şikayeti üzerine S.Ö., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Barosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen S.Ö. "çocuğun cinsel istismarı" suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren S.Ö., serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.