GENEL - 19 Şubat 2018 Pazartesi 09:45

Akçakale’de selde şehit olan askerler memleketlerine uğurlanıyor

A
A
A
Akçakale’de selde şehit olan askerler memleketlerine uğurlanıyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde nöbet değişime giderken şiddetli sağanak sonucu taşan dereye devrilen Zırhlı Personel Taşıyıcı’da (ZPT) bulunan ve suya kapılarak şehit olan 2 asker, törenle memleketlerine uğurlanıyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde nöbet değişime giderken şiddetli sağanak sonucu taşan dereye devrilen Zırhlı Personel Taşıyıcı’da (ZPT) bulunan ve suya kapılarak şehit olan 2 asker, törenle memleketlerine uğurlanıyor.


Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 2’nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı 4’ncü bölükten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu’na giden 4 askerin içerisinde bulunduğu ZPT aracı, bölgedeki sağanak yağış nedeniyle Koçar Deresi’nin taşması sonucu devrilmişti. Askerlerden 2’si kurtulurken, Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ve Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş, şehit olmuştu. Şehit olan askerler, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlanıyor.


Törende Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa milletvekilleri, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile askeri ve sivil erkan yer alıyor.


Şehit askerler, Türk Hava Yolları’na ait uçakla memleketlerine gönderilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize Altin Zeqiri: "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Çaykur Rizespor’un 23 yaşındaki Kosovalı futbolcusu Altin Zeqiri, Süper Lig’de kalan maçlarını kazanarak Avrupa kupaları hedefine ulaşabileceklerine inandığını söyledi. Çaykur Rizespor’un sezon başında Finlandiya ekibi FC Lahti’den renklerine bağladığı 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu Altin Zeqiri, Trendyol Süper Lig’de çıktığı 31 resmi maçta 5 gol ve 5 asist yaparak takımına katkı sağladı. Performansını her geçen gün arttıran Kosovalı futbolcu, MKE Ankaragücü maçı öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. "Ligdeki bütün takımlar çok zorlu" Kalan 5 maçın da kendileri için birer final olacağını ifade eden Zeqiri, "Çok zor bir karşılaşma olacak. Bu ligdeki bütün takımlar çok zorlu. Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. 3 puanı hedefleyerek maça çıkacağız. Şu anda yükselişte olan bir performansım var ve takıma son maçlarda faydalı olduğum için çok mutluyum. İyi bir gol ve asist sayısına ulaştığımı düşünüyorum ama hala önümüzde 5 maç var. Ben bireysel hedeflere bakmıyorum. Tamamen takımın hedeflerine odaklanmış vaziyetteyim. Son 5 maçta da iyi bir performans vererek takımımın hedeflerine ulaşmasını sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. "Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum" Rize’de yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyen genç futbolcu, "Burası çok sakin bir şehir. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Benim için güzel bir şehir. Avrupa hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum. Önümüzde beş tane karşılaşma var ve beş maç bizim için final gibi geçecek. Çok büyük destek veriyorlar bize. Deplasmandaki maçlara bile mutlaka bir grup taraftarımız geliyor. Bizi desteklemeye devam etsinler. En çok desteğe gereken maçlar başlıyor. Takımın arkasında onları itici güç olarak görmesi çok güzel bir şey. O itici güce çok ihtiyacımız var. Türkçe bazı kolay kelimeler öğrendim. ’Nasılsın’ veya ’Kolay gelsin’ gibi kelimeler" şeklinde konuştu.
Denizli Yeşilçam filmlerinden esinlenen eserler görücüye çıktı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Geleneksel Konut Mimarisi Dersi kapsamında yaptıkları çalışmalar, Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekan Okuma Sergisiyle Buldan Beyler Konağında ziyarete açıldı. PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın ve Öğr. Gör. Erkan Baloğlu’nun yürütücülüğünde hazırlanan ‘Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekân Okuma Sergisi’nde yer alan öğrenci çalışmaları 5 gün boyunca Buldan Beyler Konağı’nda sergilenecek. Buldan halkı ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Vural, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Çapacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel ve davetliler katılım sağladı. Ders kapsamında yapılan çalışmaların sergilendiği etkinlik hakkın bilgi veren Öğr. Gör. Gamze Sayın, şu bilgileri verdi: “Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlik Topluluğu öğrencilerimiz ve Mimari Restorasyon Programı öğrencilerimiz ile birlikte düzenlediğimiz sergimizde beş gün süreyle dört Yeşilçam Filmi (Selvi Boylum Al Yazmalım, Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Mavi Boncuk) akşamları izlenecek sergilenecek. Sergilenen öğrenci projelerinde ise mekân okuma hakkında filmler üzerinden çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Yirmi dokuz adet film üzerinden çalışmalar gerçekleştirildi. 1965’ler ile 1980’ler tarihleri aralığındaki filmler ele alındı. Ele alınan filmler üzerinden öğrencilerimiz tarihi mekan proje maketlerini çalıştı.” Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ile Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Turhan ve Buldan MYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın’ın birlikte gerçekleştirdiği sergi açılışının ardından sergi gezilerek çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Serginin gezilmesinin ardının günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Ayrıca açılış sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Öğr. Gör. Melek Arpacı Gündoğan yürütücülüğünde Moda Tasarım Programı öğrencilerinin hazırladığı ahşap baskı çanta, kırlent ve runner gibi çalışmaların yanında çeşitli yiyecekler tezgâhlarda satışa sunuldu. 28 Nisan 2024 tarihine kadar açık kalacak sergi 17.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak olup, sergi boyunca her akşam saat 20.00’de ise film gösterimleri de gerçekleştirilecek.