ÇEVRE - 27 Nisan 2024 Cumartesi 13:14

Kızıl şahin besleyen kişiye 30 bin TL para cezası kesildi

A
A
A
Kızıl şahin besleyen kişiye 30 bin TL para cezası kesildi

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde izinsiz kızıl şahin besleyen kişiye 30 bin 322 TL para cezası kesildi.


Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ekipleri, Akçakale ilçesinin Bolatlar Mahallesi’nde M.T.’ye ait adreste kızıl şahin bulunduğunu tespit etti. Şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, ahırda kanadından yaralanmış kızıl şahin bulundu. Yaralı kızıl şahine el koyan ekipler, M.T.’ye 30 bin 322 lira para cezası uyguladı.


Kızıl şahin ise tedavisi için Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.



Kızıl şahin besleyen kişiye 30 bin TL para cezası kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Eskil’de geleneksel çocuk oyunları oynanıyor Aksaray’ın Eskil ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen “Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” projesi çerçevesinde çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenirken, turnuvalara 18 ilkokul, 16 ortaokul ve 4 lise olmak üzere toplamda 38 okul katılım gösterdi. Etkinlikle ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer, Eskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda başlayan geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum projesi turnuvalarına katılımı artırmak amacıyla Çukuryurt Ortaokulu ile Eşmekaya Ortaokulunda bulunan sahaların da kullanıldığını belirterek, projede yağ satarım bal satarım, sek sek, mendil kapmaca, tombik, kaleli, yakan top oyunlarına yer verildiğini kaydetti. 167 müsabakanın yapılacağı projeye 460 ilkokul öğrencisi, 450 ortaokul öğrencisi ve 160 lise öğrencisi olmak üzere toplamda bin 70 öğrenci katıldığını belirten Kılıçer, “Projemiz 5 Haziran 2024 tarihinde final müsabakalarıyla sonuçlanacak. Buradaki amacımız öncelikle çocuklarımızın geleneksel oyunları unutmasını engellemek, fiziksel aktivitelere katılmasını sağlamak, kazanmak ve kaybetmek duygularını öğretmek, grup halinde hareket etmeyi öğretmektir. Yarışmalara katılan öğrencilerin doya doya eğlendiği görüldü. Bizim için bu çok değerli. Ayrıca okuldaki derslerde başarılarının da artacağını düşünüyoruz. Çok güzel bir etkinlik, emeği geçenlere, etkinliğe katılanlara teşekkür ederim” dedi.
Antalya Antalya’da Gazipaşa Havalimanındaki uçak arızası diğer uçakların yolcularını vurdu Antalya’nın Gazipaşa-Alanya Havalimanında piste iniş yapan yolcu uçağının lastiği patladı ve sürüklendi. İnişi problemsiz gerçekleştiren uçaktaki yolcular güvenle tahliye edilirken uçak bakım için aprona alındı. Havalimanında uçakların kalkışının iptal edilmesi nedeniyle diğer tarifeli uçak yolcular havalimanı dışında bekledi. Edinilen bilgiye göre, saat 10.40’ta Almanya’nın Köln kendinden gelen ve 188 yolcu ile 8 mürettebatın bulunduğu Corendon Havayollarına ait yolcu uçağının Gazipaşa-Alanya Havalimanına inişinin hemen sonrasında lastiği patladı. Kısa süreli panik yaşanan uçakta iniş problemsiz tamamlanırken yolcular tahliye edildi. Lastik ve cantı hasar gören uçak ise bakım için aprona alındı. "Antalya’ya gitmek için otobüs bekliyoruz" Havalimanında gün içinde yapılacak iç ve dış hatlara ait toplam 12 uçuşun iptal edilmesinin ardından uçakların kalkışı da iptal olan diğer tarifeli uçak seferlerinin yolcuları da beklemeye alındı. Uçak seferlerinin iptal edildiği anonsunun ardından beklemeye başlayan yolcular kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ileri sürdü. Yolcular, "Pistte bir uçakta arıza olmuş. Ondan dolayı uçakları iptal ettiler. Böyle bekliyoruz burada. Antalya’ya gitmek için otobüsü bekliyoruz ama 2 saat oldu otobüs gelmedi. Bizi buraya bıraktılar. Hiç bilgi vermiyorlar. Su bile bulamadık. Saat 11.00’den beri buradayız" dedi. Hollanda uyruklu Marek Doneveth isimli yolcu ise, "Çocuklarım var. İçeriden dışarıya çıkın diyorlar. Beş kişiyle görüştüm. Hepsi bekleyin diyorlar" diye konuştu.
Ankara Türkiye Yüzyılı’na Yakışmayan Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne Dava Büro Memur-Sen, bazı bakanlıklarda sakal bırakılmasını yasaklayan, bıyık ve favori boyu belirleyen kılık kıyafet yönetmeliğine dava açtı. Dava, 27 Nisan 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan bakanlıkların taşra Teşkilatı Personeli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği’nin bazı bölümlerinin tedbiren yürütmesinin durdurulması ve akabinde iptal edilmesi istemiyle açıldı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü ve başörtüsü serbestliği için atılan adımların yönetmelikle önünün kesildiğini, yönetmelikte yer alan bazı hususların ise kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Dava açtıkları maddelerden personelin kolye ve küpe takmaması, resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü ve benzeri kıyafetlerin giyilmesinin yasaklanması, saç ve favori uzunluğu, bıyık boyu, günlük sakal tıraşı mecburiyeti ve sakal bırakılmasının yasaklanması gibi maddeler olduğunu söyleyen Yazgan, “Yürürlükteki kanunlara da aykırılık içeren söz konusu yönetmeliğin öncelikli olarak yürütmesinin durdurulması müteakiben de iptali istemiyle dava açtık. Türkiye’yi özgürleştirmeye çalışırken, halen kılık kıyafete, kolyeye, küpeye, bıyık boyuna, sakala takılmayı anlamakta zorlanıyoruz. Kamudaki başörtüsü yasağının kaldırılması için imza toplayan, bu özgürlüğün yolunu açan sendika ve konfederasyon olarak bürokratların geçmişin yasaklarına özlem duyarak böyle adımlar atmasını kabul etmiyoruz. İnanıyorum ki söz konusu yasakçı yönetmelik yargımız tarafından da iptal edilecektir” şeklinde konuştu.