GENEL - 16 Aralık 2017 Cumartesi 14:23

Tillo ilçesine tabiat parkı yapılıyor

A
A
A
Tillo ilçesine tabiat parkı yapılıyor

Siirt’in Tillo Belediyesi desteğiyle Tabiat Parkları Genel Müdürlüğü tarafından Kalet-ül Üstat tepesinde tabiat parkı yapılıyor.

Siirt’in Tillo Belediyesi desteğiyle Tabiat Parkları Genel Müdürlüğü tarafından Kalet-ül Üstat tepesinde tabiat parkı yapılıyor.


Tillo ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta 410 metrekarelik dağlık alanda yaptırılan tabiat parkı yapımı hakkında bilgi veren Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, yakın zamanda tamamlanacak olan parkın bölgenin en büyük ve otantik manzarasını kapsayacağını söyledi. Aydın, henüz yapım aşamasında olan parkın Tabiat Parkları Genel Müdürlüğünce hayata geçirildiği ve içinde yer alan taş evlerle bolu dağ evlerini aratmadığını söyledi. Park içindeki taş yollar, taşların üzerinde oyularak yazılan isim ve sözlerden oluştuğunu aktaran Aydın, "Tabiat parkının yer aldığı Botan manzaralı doğa daha şimdiden insana huzur veriyor. Tillo Belediyesinin de destekleriyle hayata geçen tabiat parkının hakim olduğu Botan’ın eşsiz manzarası buraya vatandaşları çekecektir. Ayrıca tabiat parkının içinde kafeteryası, alışveriş yeri, yürüyüş yolları suni gölet, bisiklet yolları yapılacak. 2018 yılında 20 adet orman köşkü yerleştirilecek, bu toplam tabiat barkı ile Kaletül Üstad tepesindeki park ile birleştirildiğinde yaklaşık 500 dönümlük bir alan halka kazandırılmış olacak. Ayrıca 500 araçlık bir alan, piknikçiler için devasa alanlar halkın hizmetine sunulacak. Vatandaşlar bu alanlara gelip o güzel havada piknik yapabilecekler" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30