ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 13:04

Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgada 2 tutuklama

A
A
A
Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgada 2 tutuklama

Sinop’un Erfelek ilçesinde iki grup arasında meydana gelen "kasten yaralama" olayında bir kişi silahla yaralandı. Olayla ilgili yakalanan 8 kişiden 2’si mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, iki grup arasında meydana gelen "kasten yaralama" olayında bir kişi silahla yaralandı. Olay sonrası yaralı, Erfelek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Erfelek İlçe Emniyet ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan araştırmalar neticesinde 8 şüpheli şahıs yakalandı, 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yakalanan şahıslardan 2’si çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Avrasya Üniversitesi’nde 19 Mayıs kutlamaları Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı ile başladı Avrasya Üniversitesi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı gösterileri ile başladı. Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde gerçekleşen programın açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, 19 Mayıs’ın Türk Ulusu’nu aydınlığa kavuşturan, Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan etkinlikte konuşan Özoran, "Ulusunun yurt sevgisi, bağımsızlığı ve onuru için neler yapabileceğini, parlak geçmişini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm gücünü ve desteğini ulusundan alarak, 19 Mayıs 1919’da kurtuluş sürecini başlatmıştır. Sevgili öğrencilerimiz; ulusumuz sizlere inanmakta ve güvenmekte, üretkenliğiniz, enerjiniz, coşkunuz nedeniyle yarınlara umutla bakmakta, Türk gençliğiyle haklı olarak övünmekte ve gurur duymaktadır” dedi. Özoran, yüzme alanında onlarca madalya kazanan üniversitenin Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ceyda Düşkün’ü sahneye çağırarak ayakta alkışlattı. Etkinlik, Spor Yönetimi Programı Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Hurüz ve İlk ve Acil Yardım Programı son sınıf öğrencisi Berkay Çor tarafından hazırlanan Avrasya Üniversitesi halk oyunları topluluğunun gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin Kostak Ali Zeybeği, horon ve kolbastı oyunu ve sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinin bulunduğu afişlerin açılması katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Bursa Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi Türkiye’nin en eski otomobil sporları kulübü olan Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 48’incisi düzenlenecek olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Atış Yapı ana sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek olan Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonasının 4. Yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi için seremonik start verildi. Bursalılar büyük ilgi gösterdi 48. Yeşil Bursa Rallisinin seremonik startı, Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi önünden verilirken, etkinliğe Bursalıların ilgisi de büyük oldu. Rallide ter dökecek pilotlar, verilen seremonik startın ardından seyircileri selamlayarak, şehir turu attılar. Organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilen dans gösterileri yarış severler için eğlenceli anlar oluşturulurken, Bursalı yarış severler ralli pilotlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan, Oyman Atabay sezonunun 4. rallisi olan Yeşil Bursa Rallisi çerçevesinde ekipler, iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecekler. 470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda, 8 özel etabın geçilmesi ile iki gün sürecek rallinin ilk günü 18 Mayıs Cumartesi saat 09:30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu (Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu) doğu otoparkından başlayacak. Sezonun son asfalt rallisi Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan-Delice) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar - Göynükbelen - Karandere) etapları geçilecek. 19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediye (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek. Yarışın ardından ise aynı gün saat 15.30’da Aloft Bursa Hotel’de 48. Yeşil Bursa Rallisi’nin ödül töreni gerçekleştirilecek.