GENEL - 26 Ocak 2018 Cuma 16:27

Cizre Kaymakamı Arıcan, işitme engelli çocuklara ses oldu

A
A
A
Cizre Kaymakamı Arıcan, işitme engelli çocuklara ses oldu

Şırnak’ın Cizre İlçesi Kaymakamı her konuda engelli vatandaşlara destek olmak ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yürütüyor.

Şırnak’ın Cizre İlçesi Kaymakamı her konuda engelli vatandaşlara destek olmak ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar yürütüyor. Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, 9 ile 13 yaşlarındaki işitme engelli Abdurrahman ve Barış Bükmece kardeşlere işitme cihazı hediye etti.


Duymakta zorlanan ve eğitimlerinden geri kalan 2. sınıf Öğrencisi Barış Bükmece ve 7. sınıfta okuyan abisi Abdurrahman Bükmece için annesi Cihan Bükmece, Cizre Kaymakamlığına dilekçe verip duymada zorluk yaşayan çocuklar için yardım talebinde bulundu. 8 çocuklu ailenin maddi durumları olmadığından dolayı ve çocukların eğitimlerden geri kalmaması için Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı devreye girdi. Nur mahallesinde yaşayan anne Cihan Bükmece çocuklarının duymadıkları için kaç kez sınıf tekrarı yaptığını belirtti, yeni işitme cihazına kavuşan ve hayatın sesini yeniden duymaya başlayan kardeşler çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Anne Cihan Bükmece çocuklarıyla birlikte kaymakamlık makamının kapısını çaldı ve yaptıkları yardımlardan dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanı Faik Arıcan’a teşekkür etti. Arıcan “Engelli gençlerimizin, engelini bir nebze de olsa gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda gülmeyen yüzleri güldürmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir