YEREL HABERLER - 13 Eylül 2015 Pazar 15:37

Cizre'de Elektrik Arızaları Hızla Onarılıyor

A
A
A
Cizre'de Elektrik Arızaları Hızla Onarılıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Şırnak İl Müdürlüğü, Cizre ilçesinde olaylardan dolayı trafo patlamaları ve direk devrilmeleri ile enerji nakil hatlarında meydana gelen hasarları hızla onarıyor.
4 Eylül ile 12 Eylül 2015 tarihleri arasında Şırnak Valiliği hendekleri kapatmak ve PKK yandaşlarını yakalamak için Cizre’de uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı nedeniyle yaşanan olaylarda ilçede elektrik hatları ciddi zarar görmüştü. 8 gün süren sokağa çıkma yasağından sonra DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü ilçede seferberlik ilan etti. Olaylarda zarar gören elektrik hatları DEDAŞ İl Müdürlüğü görevlileri tarafından onarılmaya başlandı. Hasar gören kabloları onaran DEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, ilçenin bazı bölgelerine elektrik verirken, geri kalan kısma da enerji verilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DEDAŞ İl Müdürü Memet Bulut, "İl müdürlüğünün tüm imkanları seferber edilerek çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmekte olup en kısa zamanda tüm ilçeye enerji verilmesi planlanmaktadır” dedi.
DEDAŞ İl Müdürü Memet Bulut, 8 gündür sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre ilçesinde yasağın kaldırmasının ardından ekiplerinin seferber olduğunu söyledi. Bulut, "Çevre illerden yapılan malzeme ikmalleri ve diğer ilçelerden yapılan personel ilavesiyle yaklaşık 90 kişilik bir ekiple, 15 araçla durmadan çalışmalara devam etmektedir. Cizre ilçesinde yaşanan olaylardan dolayı 30’dan fazla trafo zarar görmüş, bunların ikmaline başlanmış olup en kısa sürede bitirilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
Vatandaşlar, çalışmalardan dolayı DEDAŞ personellerine ve il müdürü Memet Bulut’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir