EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 15:50

Karadeniz’den Silopi’ye kitap desteği

A
A
A
Karadeniz’den Silopi’ye kitap desteği

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Karadenizli öğrenciler tarafından toplanan ve üzerine özel notlar yazılan kitaplar Silopi’deki öğrencilere ulaştırıldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde faaliyette bulunan Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Karadenizli öğrenciler tarafından toplanan ve üzerine özel notlar yazılan kitaplar Silopi’deki öğrencilere ulaştırıldı.


Girikamo Koruma Kalkındırma Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Kemal Özdemir ve Yardımcısı Adem Çakmakçı, kitapları Silopi Anadolu lisesinde okuyan öğrencilere dağıttı. Özdemir, amaçlarının Karadeniz-Doğu kardeşliğini pekiştirmek olduğunu söyledi. Özdemir, “Bu amaç doğrultusunda Başkan Yardımcısı Adem Çakmakçı’nın büyük desteği ile Karadeniz Doğu ile Buluşuyor adında gezi programı düzenledik. Ama gezi programı öncesi Rize den burada okuyan öğrenciler için kitap yardımları gönderildi. Rizeli öğrenciler göndermiş oldukları kitapların üzerinde duygu ve düşüncelerini yazarak onları ne kadar çok sevdiklerini dile getirdiler. Bizde karne öncesi bu kitapları öğrencilerimize ulaştırdık. İnşallah en kısa zamanda buradaki öğrencilerde Rize’de okuyan kardeşleri için kitap gönderecekler. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Dernek Başkan Yardımcısı Adem Çakmakçı ise, daha önce Silopi Anadolu Lisesinde program yaptıklarını ve programda öğrencilerin Karadeniz gezisi için taleplerinin olduğunu söyledi. Çakmakçı, “Biz de bu talepler doğrultusunda Rize ile bağlantıya geçtik. Buradaki öğretmenlerde öğrencilerin Doğu tarafını merak ettiklerini bize söyleyince bizde böyle bir proje yapmayı gerek duyduk ve projemizi hayata geçirdik. Projemizin vatana millete hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.


Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Esmanur Bilen ise, karne öncesi kitap aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.