GENEL - 20 Mart 2015 Cuma 16:30

Silopi'de Nevruz Kutlamaları

A
A
A
Silopi'de Nevruz Kutlamaları

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Nevruz nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Kutlamalarda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Siz barajı indirin milletin oyunu çalmayın önünü açın, eğer 100 milletvekili görürseniz bana da Hasip Kaplan demesinler" dedi.
Silopi Yenişehir Mahallesi Nevruz alanında yapılan kutlamalara HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın yanı sıra Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer, Seyfettin Aydemir ile HDP ve DBP’li ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nevruz kutlamalarında konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, şöyle konuştu: "Başkanlık Başkanlık diye tutturmuşsun, meydan meydan dolaşıyorsun senden daha çok dolaşan her kahvede, her sokakta, her yerde toplantı yapıp konuşan Cumhurbaşkanı var mı, yok. Konuşacaksan hayır için konuş, Türkiye için konuş, demokrasi için konuş, özgürlükler için konuş." Baraj konusuna değinen Kaplan, şunları söyledi: "Soruyorum size yüzde 10 barajına sığınan korkaklar, Kenan Evren’in yüzde 10 barajına sığınanlar siz 400 vekil istiyorsunuz değil mi? Siz barajı indirin milletin oyunu çalmayın önünü açın eğer 100 milletvekili görürseniz bana da Hasip Kaplan demesinler. Halkların Demokratik Partisi, halkların bütün rengi, Rize’den İzmir’e, İzmir’den Antalya’ya, Kırşehir’den tutun Erzurum’a kadar önümüzde 7 Haziran Türkiye’yi değiştirecek bir tek güç halkın gücü, bir tek parti halkın partisi HDP var. Türkiye’yi değiştireceğiz. Türkiye’de iktidara yürüyoruz. Gençlerimizin kadınlarımızın coşkusu ile nevruz kutlu olsun."
Yapılan açıklamaların ardından sahneye çıkan Kürt sanatçılar söyledikleri şarkılarla halkı coşturdu. Yöresel kıyafetleri ile Nevruz alanına gelen vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti.
Öte yandan Nevruz programı aşırı yağış nedeniyle erken sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir