ASAYİŞ - 16 Kasım 2015 Pazartesi 11:40

Şırnak'ta Hendek Operasyonuna Zırhlı Araçlar Takviye Edildi

A
A
A
Şırnak'ta Hendek Operasyonuna Zırhlı Araçlar Takviye Edildi

Şırnak’ın İdil ilçesinde sabahın erken saatlerinde polis ile teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda zırhlı araçlar ve zırhlı kepçe sevk edildi. İlçede yer yer çatışmaların şiddetlendiği görülürken, güvenlik güçleri sivil halkın zarar görmemesi için güvenlik noktası oluşturdu.
Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesinde dün gece geç saatlerde hendek kazarak barikat kuran teröristlere yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı. Sabahın ilk ışıklarında operasyon için hazırlık yapan polis ekiplerine önce helikopter desteği verildi. Teröristlerin yerlerinin belirlenmesi üzerine özel harekat timleri mahallenin belirli noktalarına konuşlandırıldı. Zırhlı araçla anons yapan polis ekipleri, sivil halkın zarar görmemesi için teröristlere uyarıda bulundu. Yapılan anonslara uymayan teröristler, sivil halkın bulunduğu bölgelere ateş açtı. Teröristler, polis ekiplerinin bölgeye gelmesinin ardından uzun namlulu silahlarla güvenlik kuvvetlerine de ateş etti. Polis ekiplerinin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 3 saat sürdü.
TERÖRİSTLER POLİSİN SİVİL HALKIN OLDUĞU YERE ATEŞ ETMESİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞTI
Yeni Mahalle ve Turgut Özal Mahallesi’nde teröristlerin açtığı hendekler ve kurduğu barikatları yıkmaya gelen polis ekiplerine ateş açan teröristler, polisin karşılık vermesini bekledi. Ancak, termal kameralarla sivil halkın olduğunu tespit eden polis ekipleri, karşılık vermeyi tercih etmeyerek halkın zarar görmesini engelledi. Polis, geri çekilerek zırhlı araçlarla halka anons yaptı. Polisin mahallelerde bekleyişi sürerken, yer yer çatışmaların yaşandığı bildirildi.
Bölgede gerginlik sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.