GENEL - 24 Temmuz 2015 Cuma 16:50

Şırnak'ta YDG-H Operasyonu

A
A
A
Şırnak'ta YDG-H Operasyonu

Şırnak Valiliği, kent merkezi ve İdil ilçesinde eylem yapan guruplara yönelik düzenlediği operasyonlarda 4 tabanca ve el yapımı bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzemenin ele geçirildiğini bildirdi.
Şırnak merkez ve İdil ilçesinde, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki katliamı protesto amacıyla yapılan eylemlere ilişkin İl Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Suruç’taki patlamayı bahane ederek, kanunsuz gösteri yapan eylemci grupların gerçekleştirebilecekleri yeni eylemlerin önlenebilmesi için çalışma yapıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:
“Bu çerçevede, İdil ilçesinde, YDG-H tarafından el yapımı patlayıcı bomba üretimi için hazırlanan 12 şişe, yaklaşık 1 kilo kahverengi renkli toz halinde kimyasal madde, 100 çivi, 1 leşker kıyafeti, 1 ampul, 1 koli bandı, 10 cm uzunluğunda uçlarında soket bulunan 2 mavi siyah renkli kablo, 14 metre uzunluğunda 1 mavi siyah renkli bilgisayar kablosu ele geçirildi. Ayrıca, YDG-H tarafından molotofkokteyli, patlayıcı madde ve silah üretim atölyesi olarak kullanıldığı tespit edilen bir adreste 1 kuru sıkı olarak tabir edilen ses ve gaz tabancalarının ateşli silahlara çevrilmesinde kullanılan torna makinesi, 1 mengene, 1 kompresör, 1 pres makinesi, 1 dikey torna makinesi, 2 oksijen kaynak makinesi, 1 plastik boru kaynak makinesi, 8 çeşitli sürgü ve kapak takımı, 4 horoz tertibatı, 16 şarjör, 4 atıma hazır tabanca, 2 tabanca gövdesi, 11 şarjör yayı, 10 dip tablası, 4 namlu icra yayı, 1 icra mili, 1 namlu için çelik çubuk, 1 namlu, 1 kabza ve silah yapımında kullanılan 2 torna makinesi ele geçirildi. Konuyla alakalı olduğu tespit edilen 4 şahıstan 3’ü ikametlerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Şahıslardan birinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.”
Açıklamada, ayrıca Şırnak’ta PKK/KCK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet yürüten ve il merkezinde şiddet içerikli korsan gösteri eylemlerine katıldığı tespit edilen dört kişi yakalandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir