GENEL - 03 Ekim 2018 Çarşamba 12:42

Vali Aktaş esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Vali Aktaş esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi

Cizre’de esnafları ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “Huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırım da olur, istihdam da.

Cizre’de esnafları ziyaret edip vatandaşların sorunlarını dinleyen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, “Huzurun ve güvenliğin hakim olduğu bir yerde yatırım da olur, istihdam da. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım. Toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmeyelim” dedi.


Bazı programlara katılmak üzere Cizre’ye gelen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, beraberinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, TSO Başkanı Salih Sefinç ile birlikte Nusaybin Caddesi Dörtyol Kavşağı’nda bulunan esnafları ziyaret edip, vatandaşlarla çay ocağında sohbet etti. Esnafları iş yerlerinde ziyaret de eden Vali Aktaş, esnafların sorun ve önerilerini dinleyip, yoldan geçen çocuklara hediyeler dağıttı. İşin başının huzur olduğuna vurgu yapan Vali Aktaş, “Huzurun hakim olduğu Cizre’de hizmetler de yapılıyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Cizre daha güzel bir şehir olacak. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize sahip çıkalım gerisi kolay zaten. Gençlerimiz yeni açılan okullarda okuyup, üniversitelerde de okuyacaklar. Ondan sonra meslek sahibi olup kendi işlerini kuracaklar” dedi.


Vali Aktaş, bir gencin iş istemesi üzerine, “Devletin İş-Kur veya kadrolu aldığı işçiler var ama onunla biz tüm işsizleri işe yerleştiremeyiz. Aslında bizim bu konuda sanayiyi ve özel sektörü teşvik etmemiz lazım. Teşvik ediyoruz ama daha fazlasını buraya getirmemiz lazım. Onun için Şırnak’ın biraz daha imajını değiştirmemiz lazım. Ama huzur lazım, güvenlik lazım. Bunlar olunca iş de oluyor, yatırım da oluyor, istihdam da oluyor. Buradaki işsizlik sorununu çözmek için özel sektörü teşvik etmek lazım, buraya fabrikalar açılması lazım. Buraya yatırım yapılmasını sağlayın. Onun için de buranın huzuruna ve güvenliğine sahip çıkalım. Çünkü huzurun ve güvenliğin olmadığı bir yere kimse yatırım yapmaz. Bunun için de hepimizin gayret etmesi lazım. Yani burada toplumun huzuruna kast edenlere müsaade etmememiz lazım. Her Cizrelinin ve Şırnaklının şehrine sahip çıkması lazım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.