YEREL HABERLER - 01 Aralık 2011 Perşembe 17:16

YOZGAT BELEDİYE SPOR KULÜBÜNDEN ATA SPORUNA DESTEK

A
A
A
YOZGAT BELEDİYE SPOR KULÜBÜNDEN  ATA SPORUNA DESTEK

Yozgat Belediyesi tarafından kurulan Yozgat Belediye Spor Kulübü, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Büyükler Serbest ve Grekoromen Türkiye Şampiyonası’na 6 sporcu ile katılıyor.
Güreşçilere ve antrenörlerine Çapanoğlu Kentpark Sosyal Tesisleri’nde moral yemeği veren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ta sporu geliştirmek ve sporcu yetiştirmek amacıyla spor kulübü kurduklarını belirterek, "Spor kulübümüzü faaliyete geçiren Başkan Yardımcımız Tevfik Bozkurt’a teşekkür ediyorum." dedi.
Yozgat Belediye Spor Kulübü’nde güreşe ağırlık vereceklerini ifade eden Başkan Başer, "Sporcularımız Ankara’da düzenlenen müsabakalara katılacak, sporcularımızdan derece bekliyoruz. Bugün de hem sporcularımızı tanıtmak hem de moral vermek için yemek düzenledik. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." diye konuştu.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen Büyükler Serbest ve Grekoromen Türkiye Şampiyonasına, Yozgat Belediye Spor Kulübü’nden 6, Gençlik Spor Müdürlüğü’nden 2 olmak üzere toplam 8 güreşçi katılacak.
Yemeğe Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ünal Aydın, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.