ÇEVRE - 11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:20

Sivas’ta nesli tehlike altındaki balaban kuşu görüntülendi

A
A
A
Sivas’ta nesli tehlike altındaki balaban kuşu görüntülendi

Sivas’ın Divriği ilçesinde nesli tehlike altında bulunan balaban kuşu, bir doğasever tarafından fotoğraflandı.


Afrika, orta ve güney Avrupa, batı ve güney Asya ve Avustralya’da yayılış gösteren ve göçmen kuşlar arasında bulunan balaban, Sivas’ın Divriği ilçesinde fark edildi. Bataklıkta yaşayan ve boyları 70 santimetreye kadar ulaşan balaban kuşu, bir vatandaş tarafından fotoğraflandı. Nesli tehlike altında bulunan balaban fark edildiğinde hareketsiz kalmasıyla bilinirken, balık ve böcek yiyerek besleniyor.



Sivas’ta nesli tehlike altındaki balaban kuşu görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Akyazı’da mahalleler doğalgazla buluşuyor 2019 ile 2024 yılları arasında 16 mahallesine doğalgaz bağlanan Akyazı’da, doğalgaz firmasının 2024 yılı yatırım programı çerçevesinde Batakköy, Yuvalak, Yahyalı ve Kabakulak Mahalleleri de doğalgaz ile buluşuyor. Batakköy Mahallesi’nde başlayan doğalgaz çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk ile birlikte inceleyen Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, vatandaşları doğalgazın konforu ile buluşturmak çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Doğalgaz olmayan mahallelere bu imkânın ulaşması için Akyazı Belediyesi olarak önemli adımlar attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “2019 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemizdeki doğalgazlı mahalle sayısının artması için yoğun bir çaba sarf ettik. Bu çalışmalarımız kapsamında belediye meclisimizde imar planı olmayan mahallelerimize doğalgaz bağlanabilmesi için örnek bir karar alarak sorunu ortadan kaldırdık. 5 yıllık görev süremizde 16 mahallemizi doğalgaz ile buluşturduğumuz Akyazı’mızda inşallah yeni dönemde ova mahallelerimizde doğalgazsız köy kalmaması için yoğun bir çalışma gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Doğalgaz firması ile koordineli şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Soykan, “2024 yılı yatırım planı kapsamında Batakköy, Yuvalak, Yahyalı ve Kabakulak Mahallelerimizi doğalgaz ile buluşturacağız. İnşallah bu mahallelerimizin tamamlanmasının ardından diğer mahallelerimizle ilgili de çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hemşerilerimize vermiş olduğumuz sözleri tutmaya, vatandaşlarımızı hizmetle buluşturmaya durmadan yorulmadan çalışarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Gençler için ne yapsak azdır" Kocasinan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kocasinan Akademi’nin spor, kültür ve sanat alanlarında hazırladığı yaz kursları başlıyor. Kocasinan Akademi çatısı altında verilecek yaz kurslarıyla öğrencilerin keyifli, eğlenceli ve fiziksel gelişimleri açısından verimli bir dönem geçirmeleri hedefleniyor. Gençlerin her zaman yanlarında olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğin Büyük ve Güçlü Türkiye’sini emanet edeceğimiz gençler için ne yapsak azdır” dedi. Kocasinan’ın geleceğinin eğitimle şekilleneceği bilinciyle yaz kurslarına ağırlık verildiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; "Gelecek nesillere daha güçlü ve daha yaşanabilir bir Kocasinan bırakmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek, onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu yaz döneminde de açacağımız kurslar sayesinde yavrularımız, tatil boyunca hem eğlenerek öğrenecek hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçirecekler. Özellikle çocuklarımız için farklı branşlarda yaz kursları açmaya özen gösteriyoruz. Bunlardan biri olan Yapay Zeka Kursu ve Robotik Kurslarımıza bekliyoruz. Yazın boş zamanlarını değerlendirme açısından Kocasinan Akademi, Çocuk Kulübü ve mahallelerdeki tesislerimiz, gençlerimiz için iyi bir fırsattır” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi ile eğitim, sosyal, kültür, sanat ve spor gibi hayatın her alanında bölge sakinlerine daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Öte yandan Kocasinan Akademi, Çocuk Kulübü ve Semt Konağı Tesisleri’nde 7-15 yaş arası çocuklar için; basketbol, voleybol, gitar, bağlama, keman, futbol, boks, tekvando, okçuluk, piyano, ritim atölyesi, drama, akıl oyunları, ekoterapi, müzik, tiyatro ve resim gibi talepler istikametinde kurslar açılacak. Ayrıca yetişkinler için ahşap boyama, iğne oyası, kadın elbise dikimi, ev tekstili, amigurumi bebek yapımı ve kadın elbise dikimi, plates ve zumba kursları verilecek. Çocuk Kulübü tesisine kayıt için 14 Haziran’a kadar (www.kocasinan.bel.tr) adresinden detaylı bilgi için ise (Mesai saatleri içerisinde) 0(352) 740 00 00/ 1109/ 1115 aramaları yeterli olacağı belirtildi. Kocasinan Akademi tesisleri ile mahallelerde açılacak olan yaz dönemi spor kursları ise 30 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve yeni eğitim öğretim yılının açılışına kadar sürecek. Kurslarla ilgili bilgi almak isteyen öğrenciler, Çözüm Merkezinin 0 (352) 222 70 00 /2875/2887 numaralı telefonundan gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabilecekler.
Konya Fransız turistlerin Acıgöl’de kamp keyfi Karavanları ile dünya turuna çıkan Fransız turistler Konya’nın Karapınar ilçesindeki Acıgöl’de kamp yaptı. Karapınar’da bulunan Acıgöl, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği doğal güzelliklerin başında geliyor. Türkiye’ye ilk defa gelen ve güzelliklerine hayran kalan Fransalı aile Ludoviç, eşi Elodie ve çocukları Marjame Calmena ile arkadaşları Catherime ve eşi Pascal Colvet Acıgöl’de kamp yaptı. Fransız turistler, gölde güneşin batışı ve doğuşunu izledi, yürüyüş yaptı. Fransa’dan bir süre önce başladıkları karavan ile yolculukta birçok ülke gezip Türkiye’ye ulaştıklarını anlatan Ludoviç, "Uzun zamandır karavan ile dünyayı gezmek aklımızdaydı. Bir kaç ay önce yola çıkıp birçok ülkeyi gezip Türkiye’ye ulaştık. Türkiye gezilmesi gereken çok güzel bir ülke. İnsanları misafirperver ve yardımsever. İstanbul başta olmak üzere birçok şehri gezdik. Her şehrin ayrı bir anısı kaldı bizde. Bir süre daha Türkiye’yi gezeceğiz. Karavan ile yolculuk çok güzel. İstediğimiz yerleri gezip kamp yapıyor ve insanlarla sohbet ediyoruz. Karapınar’ın doğal güzellikleri çok güzel. Acıgöl, suyu temiz bir göl. Suyun tuzlu olmasına şaşırdık ve insan sağlığına iyi geldiğini öğrendik. Bizler için farklı bir anı olacak. Burada kamp yapmak eğlenceliydi. Fransa’ya döndüğümüzde arkadaşlarımıza buraya gelmelerini önereceğiz” dedi. Fransız aile, gölde gün batımı ile gün doğumunu izleyip yürüyüş yaptı ve bol bol fotoğraf çekti. Fransızlar daha sonra Kapadokya’ya hareket etti.