YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 14:56

Vali Gül, "Çekirdek Aile Bizim Kültürümüz Değil"

A
A
A
Vali Gül, "Çekirdek Aile Bizim Kültürümüz Değil"

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yaşlılar Haftası dolayısıyla anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti.

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yaşlılar Haftası dolayısıyla anneanne, babaanne ve dedeleri ile birlikte Sivas Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti.


Ziyarette konuşan okul müdiresi Hatice Gün, yaşlıları bir günlüğüne genç yaptıklarını ifade ederek,"Aradaki kuşak çatışmasını kaldırarak gençlerimize değerlerimizi anlatmaya çalıştık. Dedeler, babaanne ve anneanneler hafta sonlarını genelde torunları ile geçirir, onları mutlu ederler. Bugün de torunlar büyüklerini genç yapıp onlarla zaman geçirecekler. Bu doğrultuda sizleri de ziyaret etmek istedik" dedi.


Vali Davut Gül ise eli öpülesi büyüklerimizin evin hem direği hem de evin bereketi olduğunu söyledi. Onların torunları ile olan ilişkilerinin devam etmesi gerektiğini dile getiren Gül, "Torunlarında bir gün babaanne, anneanne, dede olacağını bilmesi lazım. Şu an bu ulu çınarlarımız bir yalnızlık yaşıyorsa ilerde sahip çıkmayan evlatları da yalnızlık yaşayacaktır. Yaşlılarımız birikimleri ile toplumumuzun temel taşıdır" dedi.


Son yıllarda yaygınlaşan çekirdek aile anlayışına da karşı çıkan Vali Gül, "Çekirdek ailede anne, baba ve çocuklar var. Diğer akrabaları kenarda bırakıp yok sayan, dışlayan bir yapı. Bu bizim kültürümüz değil, bize de uyan bir şey değil. Batıdan bize empoze edilen bir şey. Bizde geniş aile var. Dedelerin, anneannelerin, babaannelerin evde olduğu, tecrübelerini aktardığı, çocuklara yol gösterdiği, torunlara baktığı, onları sevip kucakladığı bir yapı var. Bu yapının güçlendirilmesine devlet olarak millet olarak bizim katkı koymamız lazım. Artık devletimiz torun bakan büyüklerimize de maaş bağlıyor. Sizin de okul olarak böyle bir faaliyet yapmanız bizi mutlu etti." diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.