YEREL HABERLER - 06 Ocak 2012 Cuma 17:50

İLKADIM`DAN `UYDU KENT` PROJESİ

A
A
A
İLKADIM`DAN `UYDU KENT` PROJESİ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun’un en eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinin güneye taşınması için "Uydu Kent Projesi” üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Necattin Demirtaş, şehri güneye taşımak amacıyla Ahullu Mahallesi ve Kapaklı köyü bölgelerinde uydu kent kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Samsun’un sahil şeridine kurulduğu ve bu yönde gelişmeye devam ettiğini belirten Demirtaş, “Kentin bu karmaşık yapıdan kurtarılması gerektiğini ifade etti. Kentin karmaşık yapısını kurtarmanın önünü açacak olan Uydu Kent Projesi hakkında bilgi veren Demirtaş, "Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattık. Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz” dedi.
Bu projeyi çok önemsediğini kaydeden Başkan Demirtaş, "Buradaki amacımız İlkadım ilçesini iç kısımlara taşımaktır. İçeriye taşımak içinde cazibeli bir merkez oluşturmamız lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Uydukent Konut Projesi’nde inşallah bunu yapacağız. Ahulu köyü ve Toybelen mevkiinde Uydukent Konut Projesi’ni yapıp, insanlarımızın oralardan ev almalarını ve ilgilenmesini sağlayacağız. Bu anlamda da şehrimizi geri taşıyacağız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.