SPOR
10 Mayıs 2024 Cuma - 09:53 Fitness sporcusu sağlık çalışanı kadının başarı hikayesi görenleri hayran bıraktı Elazığ’da vücut geliştirme ve fitness şampiyonu eşi sayesinde spora başlayan sağlık çalışanı Tuba Yıldırım, 4 yıldır hem yaptığı spor hem de yaşam stiliyle dikkat çekiyor. Elazığ’da yaşayan 1 çocuk annesi Tuba Yıldırım, özel bir hastanede yıllardır sağlık çalışanı olarak görev yapıyor. Yıldırım, dünya vücut geliştirme ve fitness şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan eşi Uğur Yıldırım ile ’sporcu beslenmesi’ farklılığı nedeniyle spora başladı. Yaklaşık 4 yıldır profesyonel vücut geliştirme ve fitness ile ilgilenen 34 yaşındaki Yıldırım, yaşam stili ve yaptığı sporla dikkat çekiyor. Aynı zamanda sağlık sektöründe çalışan Yıldırım, şampiyon eşi ile birlikte açtıkları salonda hem genç sporcu yetiştiriyor hem de önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası’na hazırlanıyor. "Elazığ’da vücut geliştirme alanında kadın sporcu olarak tekim" Eşinin vesilesiyle bu spor başladığını ifade eden Tuba Yıldırım, "Yaklaşık 4 yıldır profesyonel olarak bu sporu yapıyorum. Eşimle tanıştıktan sonra bu spora başladım ve ondan sonra profesyonel olarak devam etmeye çalışıyoruz. Elazığ’da vücut geliştirme alanında kadın sporcu olarak bir ilkim. İnşallah bunu da şampiyonlukla taçlandıracağız. Önceliğimiz şampiyonluk ardından da dünyaya açılmak niyetindeyiz. Son yıllarda bir artış var ama kadın sporcu olmak biraz zorlu bir süreç oluyor. Kadınların biraz daha ilgisinin artmasını temenni ediyoruz. Ben sağlık çalışanıyım. Eşimle de bu meslekle vesilesiyle tanıştık ve ondan sonra eşim beni spora teşvik etti. Bu spor, sadece vücut geliştirme ya da kas oranı yükseltme anlamında değil, sağlık açısından çok önemli" dedi. 14 yıldır vücut geliştirme sporuyla ilgilenen eşi 33 yaşındaki Uğur Yıldırım ise, "Dünya şampiyonluğu ve dünya ikinciliğim var. Yaklaşık 5 senedir de kendi spor kulübümüzü işletiyoruz. Burada gençlere örnek olmaya ve insanları spora teşvik etmeye çalışıyoruz. Şu anki en büyük hedefimiz de birkaç şampiyonluk daha alıp gençlere daha çok örnek olmak, sporu ve sağlıklı yaşamı insanlara daha çok lanse edebilmek. Eşim bu spora beni görerek teşvik oldu. İlk tanıştığımız zaman kendisi sporla ilgilenmiyordu. Kendisi benden gördükçe hoşuna gitti. Ayrıca sporcu beslenmesi farklı olduğu için evde biraz uyumsuzluk oluyordu. Ya ben ona uyum sağlayacaktım ya o bana. Eşim şu anda Elazığ’da bu spor branşında eğer şampiyon olursa, bu dereceye ulaşmış ilk kadın sporcu olacak. Bu konuda kendisiyle gerçekten gurur duyuyorum. Bu zor bir spor. Kendisi çok iradeli. İnşallah, 14 hafta sonra bunu bir Türkiye şampiyonluğu ile taçlandıracağız” diye konuştu.
Başkan Işıtan Gün’den, Yeni Malatyaspor’a destek sözü
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:42 Başkan Işıtan Gün’den, Yeni Malatyaspor’a destek sözü Hollanda Eredivise Ligi’nin köklü takımlarından Fortuna Sittard’ın Başkanı Işıtan Gün, Yeni Malatyaspor’a ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Yeni Malatyaspor’a destek arayışları için çalışmalarını sürdüren Asbaşkan Şahin Altunok, Hollanda Eredivise Ligi’nde 11. sırada bulunan Fortuna Sittard’ın Türk başkanı Işıtan Gün ile bir araya geldi. Gün, açıklamasında, “Yeni Malatyaspor için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Değerli dostum, kardeşim Yeni Malatyaspor As Başkanı Şahin Altunok ile bugün bir araya gelerek, Yeni Malatyaspor Kulübü’nün gidişatı hakkında bir görüşme gerçekleştirdik. Depremin yaralarının sarılması noktasında Yeni Malatyaspor’un ayağa kalkmasının çok büyük bir öneme sahip olduğu kanısındayız. Bizler de bunun bilincinde olarak, Yeni Malatyaspor için yapabileceğimiz her ne varsa yapmaya ve kulübün bir an önce Süper Lig’e yeniden çıkması için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde de gerekli adımları atarak, Yeni Malatyaspor Kulübü’ne gerekli olan destekleri elimizden geldiğince vermeye çalışacağız. Kıymetli dostum Şahin Altunok kardeşimiz bize durumu detaylıca anlattı. Biz de bundan sonraki süreçte Yeni Malatyaspor’a her türlü desteği vereceğimizi tüm kamuoyuna ilan ederek, Yeni Malatyaspor’un yakinen takipçisi olacağız” dedi. “Kardeş kulüp olacağız” Yeni Malatyaspor As Başkanı Şahin Altunok, iki kulüp arasında kardeş takımlar protokolü imzalamak için ilerleyen günlerde gerekli adımları atacaklarını belirterek, “Fortuna Sittard Başkanı kıymetli dostum Işıtan Gün ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda inşallah önümüzdeki süreçte kendisinden destek sözü aldık. Yeni Malatyaspor’umuzun hızlı bir şekilde toparlanarak, yeniden o eski şaşalı günlerine dönebilmesi adına var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu ve bunun gibi birçok görüşmeyi daha gerçekleştirerek, takımımızın içerisinde olduğu mali krizi çözmek adına gayretlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
İlker Erdem: "Mehmet Büyükekşi gereğini yaptı"
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:26 İlker Erdem: "Mehmet Büyükekşi gereğini yaptı" Trabzonspor Altyapı Direktörü İlker Erdem, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Double Pass iş birliğiyle yürütülen Akademi Projesi’nin çok önemli olduğunu söyledi. Trabzonspor’da Altyapı Direktörü olarak görev yapan İlker Erdem, TFF ve Double Pass iş birliğiyle yürütülen Akademi Projesi’nin önemine vurgu yaptı. Erdem, özellikle TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin projeye olan desteğine dikkat çekti. Bu iş birliğinin Türk futboluna ve Türk futbolunun geleceğine vereceği katkılara değinen İlker Erdem, çalışma sistemlerini, "Ben, ben diye bir şey yok. Biz departmanlar kurarak, Double Pass’ın bize sunmuş olduğu departmanları kurarak bütün alanlara sorumlu arkadaşları görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız 6 haftalık raporlar eşliğinde planlamalarını yaparlar, bütün antrenörlerimiz de dahil baş antrenörümüz, sağlık performans birimi, oyuncu refahı, atletik performans, A takıma geçiş, scout izleme ekibi gibi birçok departmanımız var" diye anlattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin genç oyuncuların gelişimi ve Double Pass ile oluşturulan bu iş birliğine verdiği desteği aktaran İlker Erdem, "Mehmet Büyükekşi gereğini yaptı. Bir firmayla anlaştı, futbolun gelişimi için Destek verici bir potansiyeli ortaya koymaya çalışıyor. Büyükekşi’nin görevini yaptığını düşünüyorum. Şimdi bundan sonraki süreçte bizlerin bu plana sadık kalarak, kendi fikirlerimizi de ortaya koyarak, doğruları belirleyip ona göre sayın başkanımıza destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Orhan Atik: "TFF’nin bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir"
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:22 Orhan Atik: "TFF’nin bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir" Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin önemli ve değerli olduğunu söyledi. Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, TFF ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin değerli olduğunu belirtti ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bu projeye dair fikirlerini beğendiklerini dile getirdi. Atik, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapmış olduğu bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir. Önemli olan; eğer biz iyi sporcular, gelecekteki oyunu kurgulayacağımız sporcular yetiştirmek istiyorsak kendimizi de geliştirmek zorundayız. Akademi olarak 10 tane antrenörümüz ve ben bizzat bu çalışmalara katıldık. Süreklilik arz etmesi ve bu çalışmaların çocuğa ulaşması noktasında da yapılan her türlü yardıma açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler eğer gelişirsek çocuklarımızı geliştirebiliriz. Çünkü kendisini geliştiremeyenler, bunları çocuklara aktaramazlar ya da günü yakalayamazlar ya da olması gereken, ihtiyaç duyulan eğitimi veremezler" dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin genç futbolcu gelişimine verdiği önemi aktaran Orhan Atik, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birkaç kez toplantılarda bulunma fırsatım oldu. Bizzat Double Pass projesinin de son bölümünde bizimle birlikte oldu. Paylaşımlarımız oldu genellikle kendileriyle. Türk futboluna ve Türk futbolcusuna, gelecekteki Türk futbolcusuna yapılacak yatırımların ve Türk futbolunun ekonomisine olacak etkisi konusunda fikirlerini beğeniyoruz. Bununla ilgili çaba göstermesi bizi mutlu ediyor. Çünkü biz de Türk futbolcusunun, Türk futboluna ve hatta dünya futboluna ulaşabilmesi noktasında bir seviyeye gelmesini isteyenlerdeniz" ifadelerini kullandı. A Milli Futbol Takımı’nın, EURO 2024’te başarılı olacağına inandığını da kaydeden Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, "Ben bu konuda ümitliyim. Bu jenerasyonun, yapının artık bir kalkış noktası bulması gerektiğini, ivmelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu milli takımla olursa diğer oyuncuları da olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. En azından genç milli takımlar nezdinde her kulübün önde olan oyuncuları var. Bizlerin de var. O oyuncuların da bunu örnek alarak başka bir mantaliteye bürüneceği düşüncesindeyim. Futbolu olumlu etkileyecektir diye düşünüyorum. Orada oynanacak bir çeyrek final, yarı final beklentim var" cümlelerine yer verdi.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut çay bahçesine girdi, çay topladı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 16:02 Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut çay bahçesine girdi, çay topladı Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, çay bahçesine girerek çay topladı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2024 yılı yaş çay sezonu 4 Mayıs Cumartesi günü açıldı ve yaklaşık 200 bin üretici hasatlarını gerçekleştirmeye başladı. Bugün de Çaykur Rizespor’un başarılı teknik direktörü İlhan Palut ve Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Ziraat Çay Bahçesi’ne girdi. İlhan Palut, ilk kez eline aldığı çay makasıyla hasat gerçekleştirdi. Başarılı teknik adam, Rize’de içtiği çayı başka yerde içemediğini söyledi “Rize’de çay içmeye alıştığımız zaman başka yerlerde çay içmek pek keyif vermiyor” Rize’de çay içme alışkanlığı kazanıldığında başka yerde çay içmenin fazla keyif vermediğine vurgu yapan Çaykur Rizespor Teknik direktörü İlhan Palut, “2024 yılı yaş çay sezonun başlangıcında burada olmak benim için önemli ve keyifliydi. İnşallah hayırlı bir sezon olur. Çayın ülkemize girişinin 100. yılı dolayısıyla anlamlı bir gün. Neredeyse 8 aydır buradayım. Çayın Rize şehri için ne demek olduğunu biz de anladık. İnşallah bereketli bir yıl olur. Hem çalışanlar için hem de üreticiler için inşallah güzel bir sezon olur. Gerçekten son derece doğal, dünyada üstüne kar yağan tek çay, katkısız, içimi keyifli oluyor. Rize’de çay içmeye alıştığımız zaman başka yerlerde çay içmek pek keyif vermiyor. Rize’nin gerçekten son derece içimi güzel bir çay var. Yeşilliklerin arasında her şeyden önce çok keyifli ve insanın stresini alan bir yer. Malum herkesin işi kendince stresli. Dışarıdan gördüğüm çay toplama bana daha zor ve karmaşık geliyordu ama içine girdiğimiz zaman yapılabilir ve pratik bir iş olduğunu gördüm. Güzel bir deneyimdi” ifadelerini kullandı. “Genel anlamda güzel bir sezon geçirdik” Rizespor’la sezonu iyi geçirdiklerini de dile getiren Palut, “Genel anlamda güzel bir sezon geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Özellikle son 2 maçtaki son dakikalarda yediğimiz goller bizi üzdü. Tabii ki avantajı rakiplerimize verdik. İddiamız devam ediyor. Futbol bütün sonuçların olabileceği bir oyun. Bunun dışında iyi performansların sergilendiği bir sezonu sonuç ne olursa olsun yine iyi oyunlar ve sonuçlarla bitirmeye çalışacağız. Aynı ciddiyetle maçlara çıkacağız. 3 maç var ve bunlar da çok önemli. Şu anda Pendik maçına yoğun bir şekilde hazırlanıyoruz. Oradan güzel bir oyun ve skorla ayrılacağız” şeklinde konuştu. “Rizespor’un gelecek sezon adına hazırlıklarını yapıyoruz” Tecrübeli teknik adam, gelecek sezon da Rizespor’da kalabileceğine dair pozitif olduğunu belirterek, “Pozitif duygular içerisindeyim. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Rizespor’un gelecek sezon adına hazırlıklarını yapıyoruz. Bu görüşmelerin ayrıntıları var. Şu anda ben ve ekibim, yönetim ve gördüğüm kadarıyla camia buna pozitif bakıyor. Pozitif duygularla bu görüşmeleri sürdürüyoruz. Hayırlısı olsun diyoruz. Belli noktalarda pozitif veya negatif konuşmak doğru değil” dedi.
Bodrum FK, üçüncülük için ter dökecek
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:53 Bodrum FK, üçüncülük için ter dökecek Trendyol 1. Lig’in son haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak olan Bodrum Futbol Kulübü, muhtemel bir üçüncülük için galibiyete kenetlendi. Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kıyasıya mücadele var ve lig hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz ve bu yarışın içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Trendyol 1’inci Lig 34. ve son haftasında Bodrum FK, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da deplasmanda Göztepe’ye konuk olacak. Yalıçiftlik İsmail Altındağ Tesisleri’nde maçın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekip, rakibi karşısında galibiyete kenetlendi. 56 puanı bulunan Bodrum temsilcisi, galibiyet alması ve en yakın takipçisi 57 puanlı Sakaryaspor’un ise muhtemel beraberlik ya da mağlubiyeti durumunda üçüncü sıraya yükselip doğrundan play-off finali oynamaya hak kazanacak. Bodrum FK’da sakatlığı bulunan Erkan’ın maç günü durumunun netlik kazanacağı aktarılırken, son maç öncesi Bodrum FK Başkan Yardımcısı Selahattin Polat ve Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın Demir de oyunculara ve teknik ekibe destek ziyaretinde bulundu. Selahattin Polat: "Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın" Destek ziyareti sonrası açıklama yapan Bodrum Futbol Kulübü Başkan Yardımcı Selahattin Polat, “Şu ana kadar birkaç talihsiz maç yaşadık ama son maçımız gerçekten mükemmeldi. Oyuncularımız çok güzel oynadı. Son 1 maçımız kaldı. Allah’ın izniyle bu maçı güzel bir oyunla kazanıp, üçüncü olarak play-off’taki rakibimizi bekleriz. Biz futbolcularımıza güveniyoruz. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. İsmet Taşdemir: "Kıyasıya mücadele var" Ligin son haftasının çekişmeli geçeceğini dile getiren Bodrum Futbol Kulübü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir de, “Öncelikle Süper Lig’e göz kırpmış değiliz, ona bir açıklık getireyim. Sadece play-off’a göz kırptık ve play-off’a girdik. Üçüncülük içinde bir uğraş içerisindeyiz. Bu uğraş da kolay değil zira ligimizin en güçlü takımı da diyebiliriz ve deplasmanda karşılaşacağız. Bizim takımımızın gerçek kimliği bu hafta sergilediği oyundu. Bir süredir o oyundan uzaktık ama tekrar bu oyunu görmek bizleri de mutlu etti. Kıyasıya mücadele var ve lig hiç bu kadar keyifli olmamıştı. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz ve bu yarışın içerisinde olmaya devam edeceğiz. 2 senedir burada hep beraber güzel şeyler yaşadık. Eyüpspor maçından sonra cezalı çıktığımız iç saha müsabakasında taraftarımız yanımızda olamadıklarından dolayı 4 puan kaybetmiştik. Oradan 2 puan alabilseydik, üçüncülüğümüz garanti olabilirdi. Herkes bize ’daha iyi olabilirdi’ diye sitem etti ama gerçekten o 2 haftayı mumla arıyoruz ki ondan sonraki içerdeki 2 maçımızı da kazandık. Taraftarlarımız bizim için güzel bir güç, çok güzel atmosfer oluşturuyorlar” diye konuştu. Bodrum FK tecrübeli yıldız oyuncusu Musah Mohammed ise, “Öncelikle geçtiğimiz hafta attığım gol için mutluyum. Çok pozitif ve çok inançlıyım. Göztepe maçına iyi bir avantaj için gidiyoruz çünkü çeyrek ve yarı final oynamak yorucu, stresli. Bunu en iyi şekilde bitirip ondan sonra direkt final oynamak istiyoruz” cümlelerine yer verdi.
Başkan Mecnun Otyakmaz’dan 57. yıl mesajı
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:34 Başkan Mecnun Otyakmaz’dan 57. yıl mesajı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor’un kuruluşunun 57. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Sivasspor, 57. yaşını kutluyor. Bu kapsamda Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz da bir mesaj yayımladı. Başkan Otyakmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sivasspor’umuzun kuruluşunun 57. yıl dönümünün mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 60’lı yılların ikinci yarısı ile birlikte Türk futbolunda yaşanan gelişmeler sonucu Anadolu’nun hemen her yerinde profesyonel şehir takımları kurulmaya başladı. Bu ortamda Sivas’ta da bir futbol takımı kurmak için harekete geçildi ve 09 Mayıs 1967 tarihinde kulübümüzün temelleri atıldı. Sivasspor’umuz, Türk futboluna kazandırdıklarıyla, hizmetleriyle, duruşuyla, sorumluluklarıyla ve köklü tarihiyle her zaman parmakla gösterilen kulüplerden biri olmayı başarmıştır. Kulübünüzün başarıları, yalnızca Sivas’ın değil, Türkiye’nin de futbol tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur. 2004 yılında gururla devraldığım bu onurlu görevi; samimi duygular, sonsuz sevgi, büyük bir aşk, fedakârlık ve emekle hizmet etmenin gururunu bu anlamlı günde bir kez daha yaşıyorum. Gelecek yıllarda da Sivasspor olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerlemeye ve şehrimizin adını en üst seviyelerde gururla temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; kulübümüzün kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, camiamızda görev yapmış; kulüp başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, teknik adamlara, futbolculara, kulüp çalışanlarına ve iyi günde kötü günde sonsuz bir fedakârlık duygusuyla kulübümüzün yanında olan büyük taraftarlarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sivasspor camiasının 57. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve başarı dolu yıllar dilerim.”