EKONOMİ - 21 Haziran 2017 Çarşamba 18:13

Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin imzaları atıldı

A
A
A
Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’nin imzaları atıldı

Uluslararası ticaret yapmak isteyen veya mevcut dış ticaretini geliştirmek isteyen Trakya’daki firmalara katkı sağlamak amacıyla kurulması planlanan ‘Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’ için Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imza töreni düzenlendi.

Uluslararası ticaret yapmak isteyen veya mevcut dış ticaretini geliştirmek isteyen Trakya’daki firmalara katkı sağlamak amacıyla kurulması planlanan ‘Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi’ için Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imza töreni düzenlendi.


Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen törene, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ TSO Başkanı ve ABİGEM Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, ABİGEM Genel Müdürü Fatih Yaldız katıldı.


İmzalar atılmadan önce gazetecilere açıklama yapan Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı ve ABİGEM iş birliğinde önemli bir adım atıldığını belirterek, “Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezinin kurulmasıyla birlikte bölgemizde faaliyet gösteren firmaları sistemli bir şekilde dünyaya açmak ve onların ihracatlarını geliştirmek ile alakalı bir sistem oluşturuyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı bu konuda ABİGEM’e destek sağlıyor. Trakya Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezinin 25 tane ortağı var. Bu ortaklar Trakya’da bulunan tüm oda ve borsalar. Dolayısıyla bu protokoldeki hedefimiz, oluşturacağımız bir düzenle, başta Trakya olmak üzere Çanakkale ve Biga’daki işletmelerimizin ihracatlarını geliştirmeyle ilgili tüm dünyadan verileri almak, toplamak ve aktarmak ve dış ticaretle ilgili etkin bir yönetim sistemi uygulamak” diye konuştu.


Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise konuşmasında, Trakya’nın kalkınması için ortaya konan her türlü çalışmaya destek verdiklerini belirterek, “3 yıldır takip ettiğimiz bir projenin ikinci aşamasındayız. İlk aşamada iki yıldır firmalarımızın ihracatını arttırmak için eğitim, altyapı oluşturma noktasında desteklerimiz devam ediyor. Bunu daha sistematik hale getirmek için, bir merkez kurarak, borsalar ve odalardan 25 arkadaş 8-9 aylık bir eğitimden geçirilecek ve bittikten sonra bu arkadaşlarımız dış ticaret anlamında en donanımlı arkadaşlar olmuş olacak. Dolayısıyla Trakya’daki firmalarımızın ihracatının yavaş yavaş arttığını göreceğiz. İnşallah hükümetimizin koymuş olduğu 2023 yılındaki 500 milyar ihracat hedefine bizde bu anlamda bir katkı sunma şansı yakalayacağız. Hem Türkiye’nin hem Trakya’nın ihracatını artırmaya gayret edeceğiz” dedi.


Konuşmaların ardından, Cengiz Günay, Mahmut Şahin ve Osman Sarı tarafından protokolün imzalanmasıyla tören sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.