GENEL - 25 Eylül 2017 Pazartesi 00:23

Türkiye 13. Halk Oyunları Şenliğinin şampiyonu Malatya

A
A
A
Türkiye 13. Halk Oyunları Şenliğinin şampiyonu Malatya

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen 13. Halk Oyunları Şenliği, 10 ilin katılımı ile gerçekleşti.


Süleymanpaşa sahil dolgu alanında bulunan amfi tiyatrosunda yapılan şenliğe Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, AFAD İl Müdürü Recep Erol, Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Tekirdağlıların büyük ilgi gösterttiği Halk Oyunları Şenliği’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün 13’üncüsünü düzenlediği Halk Oyunları Şenliği’ni hep birlikte izleyeceğiz. Ben sözümü uzatmadan tüm ekiplere başarılar diliyorum. Hakkaniyetli adil bir yarış diliyorum, teşekkür ederim” dedi.


Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Halk Oyunları’nın yanı sıra, Artvin Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Adana Şükrü Tülay Çodem, Tokat Niksar Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Mersin Çocuk Evleri Site Müdürlüğü, Zonguldak Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi, Kırşehir Fatma Balcı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü, Malatya Alile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Burdur Sevim Zekai Peribaş Çocuk Destek Merkezi ve Ankara Saray Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nden gelen ekipler katıldı.


On ilden gelen ekipler hünerlerini göstermeye başlamasının ardından, seyirciler de oturdukları yerden halaylar çekip eşlik etti. Renkli görüntülerin yaşandığı şenlikte, jüri üyelerinin oylaması sonucunda Malatya Alile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü adına yarışan ekip birinci, Burdur Sevim Zekai Peribaş Çocuk Destek Merkezi adına yarışan ekip ikinci, Kırşehir Fatma Balcı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğü adına yarışan ekip üçüncü oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.