GENEL - 18 Aralık 2017 Pazartesi 12:47

Engelli kızın doğum günü dileği: ’Hep böyle mutlu geçsin’

A
A
A
Engelli kızın doğum günü dileği: ’Hep böyle mutlu geçsin’

Tokat’ta 22 yaşındaki engelli Nevin Özgür, doğum gününü kendisi gibi engelli arkadaşlarıyla birlikte kutladı.

Tokat’ta 22 yaşındaki engelli Nevin Özgür, doğum gününü kendisi gibi engelli arkadaşlarıyla birlikte kutladı. Özgür mumları üflemeden önce, yaşamının hep bu şekilde mutlu geçmesini diledi.


Tokat’ta özel bir fizik tedavi merkezinde yapılan doğum günü partisine Nevin Özgür ile birlikte tedavi gören engelli arkadaşları ve aileleri katıldı. Kızılay Tokat Şubesi gönüllülerinin de bulunduğu partide engelli vatandaşlar pasta kesimi ve hediyeleşmenin ardından çalınan oyun havaları eşliğinde dans ederek eğlendi. Kendisi için hazırlanan bu özel gün için annesi Nafiye Özgür’e teşekkür eden Nevin Özgür, mutluluğunu annesini öperek gösterdi. Türk Kızılayı Tokat Şubesi Gönüllüleri tarafından parti alanına getirilen pastanın üzerindeki mumları üflemeden önce Nevin’den bir dilek tutulması istendi. Mumların söndürülmesi sonrasında ne dilek tuttuğu sorulan Nevin Özgür, günlerinin hep bu şekilde mutlu geçmesini dilediğini söyledi. Arkadaşlarından gelen hediyeleri mutlulukla kabul eden Nevin Özgür, çalınan oyun havaları eşliğinde, Kızılay Gönüllüleri ve arkadaşlarıyla birlikte uzun süre dans etti. Nevin Özgür, "Düzenlemeyi yaptığı için anneme teşekkür ederim. Pasta üfledim evde dolma sardık. Dolma sardılar annem ile Safiye Halam. Pasta yaptık, börek yaptık. Onları süsledik buraya getirdik" dedi. 2 buçuk yaşında geçirdiği ateşli bir hastalık sonrasında kızı Nevin Özgür’ün engelli olduğunu söyleyen 40 yaşındaki anne Nafiye Özgür, engelli çocuk sahibi annelere, ne olursa olsun çocuklarını evlerde kapalı tutmamalarını tavsiye etti. Özgür, "Biz engelimizle de mutluyuz. Ne olursa olsun engelli çocuklar evlerde kapalı kalmasın. Topluma çıkarsınlar. Benim kızım herhangi bir mekana da girse orada nasıl oturup kalkması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini çok iyi biliyor. Sürekli her yere de götürüyorum. Lüks olsun, 2’inci sınıf, 3’üncü sınıf hiç fark etmiyor. Her türlü ortama sokuyorum. Ki güzel zaman geçirsin mutlu olsun. Zaten yüzünden de belli. Bu organizasyonu da tek başıma kendim yaptım. Arkadaşlarımızla mutluyuz. Güzel yani. Engelli olmak engel değil diyorum ben" dedi. Nevin Özgür’ün tedavi gördüğü ve doğum günü partisini gerçekleştirdiği özel fizik tedavi merkezinin kurucu müdürü Semra Öztürk, anne Nafiye Öztürk’ün engelli çocuğu için devletten aldığı bakım ücretinin tamamını çocuğu için harcadığını söyleyerek bu durumun herkes için örnek olması gerektiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.