ASAYİŞ - 06 Mart 2017 Pazartesi 12:37

Kuyumcu soyguncusu, kayıp genç çıktı

A
A
A
Kuyumcu soyguncusu, kayıp genç çıktı

Tokat’ta bir kuyumcunun vitrininin camının kırılması suretiyle meydana gelen hırsızlık olayını, kayıp olarak aranan bir gencin yaptığı ortaya çıktı.

Tokat’ta bir kuyumcunun vitrininin camının kırılması suretiyle meydana gelen hırsızlık olayını, kayıp olarak aranan bir gencin yaptığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre; Tokat Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde sabah erken saatlerde bir çocuğun durumundan şüphelenen polis, M.C (17) üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada çocuğun üzerinde çok sayıda gümüş yüzük, tespih ile kolye çıktı. Polis olayın bir hırsızlık olabileceği şüphesi ile çocuğu gözaltına alarak polis merkezine götürdü. M.C. ilk ifadesinde yüzük ve tespihleri bir poşet içerisinde bulunduğunu söylerken, Kuyumcular Çarşısında iş yerini açmaya gelen bir esnafın komşusu olan kuyumcu dükkanın camının kırık olduğunu fark edince, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili tekrar ifadesi alınan çocuk vitrin camını kırmak suretiyle hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini itiraf etti. Ayrıca yapılan soruşturmada Niksar ilçesine kayıtlı olan M.C.’nin babası tarafından kayıp olduğu ihbarında bulunulduğu tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından iş yerinde inceleme yapıldı.
Kuyumcular çarşısı esnafından Dursun Çevirgen, sabah iş yerini açmaya gelirken kuyumcunun camının kırık olduğunu fark ettiğini ifade ederek, “Cam kırılmıştı. Hemen dükkan sahibini ve 155’i aradım. 17 senedir bu çarşıdayım ilk olarak böyle bir şey oldu. Sağ olsun buradaki polis arkadaşlarımız da burada devamlı devriye geziyorlar. Kısa sürede hırsızın yakalanması çok büyük başarı. Polis arkadaşlar hemen almışlar. Yakalandıktan sonra mallarını da teslim ettiler arkadaşa verdiler” diye konuştu.
Öte yandan hırsızlık olayından ele geçirilen 25 adet tespih, 144 tane gümüş yüzük, 2 inci kolye ve bileklik ziynet eşyalarının toplam değerinin yaklaşık olarak 12 bin TL olduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir