YEREL HABERLER - 21 Nisan 2017 Cuma 13:53

Niksar’da Turizm Haftası etkinliği

A
A
A
Niksar’da Turizm Haftası etkinliği

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tokat’ın Niksar ilçesinde program düzenlendi.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tokat’ın Niksar ilçesinde program düzenlendi.


Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen programda Danişment Gazi Atlı Okçuluk Derneği Başkanı Dr. Yaşar Metin Aksoy, geleneksel okçuluk konusunda bir sunu gerçekleştirdi. Aksoy, okçuluğun tarihçesi hakkında bilgiler vererek, 22 bin yıl önce insanoğlunun avını yakalamak için keşfettiği okun, uzun yıllar sonra savaş aracı olarak kullanıldığını kaydetti.


Eğitimci yazar Necati Güneş ise ’Türklerde okçuluk’ konulu bilgilendirmesinin ardından, Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği-Nidost Başkanı İlker Melikoğlu tarafından yörede bulunan trekking parkurları slayt eşliğinde tanıtılarak doğa yürüyüşünün ne olduğu nasıl yapıldığı anlatıldı.


Programda konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan da,"Turizm Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz "Geleneksel Okçuluk, Türklerde Okçuluk ve Yöremizdeki Trekking Parkurları" seminerlerini ilgiyle takip ettik. 600 yıl dünyaya hükmeden bir ecdadın torunları olmaktan bugün bir kez daha gurur duyduk. Bizlere bu güzel günü yaşatan Danişmend Gazi Atlı Okçuluk Derneğimiz Başkanı Dr. Yaşar Metin Aksoy’a, Eğitimci - Yazar Necati Güneş’e ve Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği Başkanı İlker Melikoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.


Kaymakamı Selami Kapankaya turizmin bir barış projesi olduğunu belirterek,"Niksar’da turizm potansiyeli var. Hem doğal hem tarihi hemde kültürel değerleri itibariyle, ürettikleriyle ilçemizin potansiyeli vardır. Bizim örneğimiz Safranbolu, Beypazarı, Amasya örneğinde olduğu gibi bu şekilde bir turizm tarzıyla yürüyüş turizmi, kültür turizmi, tarih turizmi şeklinde gerekli hazırlıklarımızı yaparak turizmde ilerleyebiliriz. Bunun içinde turizmle ilgili Niksar için bir acil eylem planı yapmalıyız, yol haritamızı biraz daha somutlaştırarak hızlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor" diye konuştu.


Program katılımcılara günün anısına hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.