ASAYİŞ - 19 Nisan 2024 Cuma 09:15

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, “Durum tespit çalışmaları devam ediyor”

A
A
A
Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, “Durum tespit çalışmaları devam ediyor”

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, “Durum tespit çalışmaları devam ediyor” dedi.


Tokat’ın Sulusaray ilçesinde önceki gün başlayan ve ardı arkasını kesmeyen depremler, ilçeyi olumsuz etkiledi. 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler sonrası vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. İlçede birçok noktaya mobil aşevi ve ikram araçları kuruldu. Depremin merkez üssü olan Sulusaray ilçesine gelen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.



"Spor tesislerimizi, vatandaşlarımıza açtık"


İlk depremin ardından ilçeye geldiklerini ifade eden Başkan Yazıcıoğlu, “Akşam 18:11 sularında 5.6’lık deprem yaşadık. Malum daha önce de 4.7 ve deprem oldu Sulusaray bölgesinde. Biz hemen gece Sulusaray’a intikal ettik. Vatandaşlar panik yapmışlardı, sokaktalardı. Net bir bilgi de belki ilerleyen saatlerde gelecektir. Çevre köyler ve ilçeler dahil olmak üzere 171 evin ve iki minarenin hasar gördüğü yönünde bilgi var. Can kaybı ve yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf. Biz belediyemiz olarak burada aşevimizle, personelimizle Sulusaray ve köylerimize destek veriyoruz. Tokat merkezde de malum biraz hissedildi. Bazı evlerde çok hissedildi. Vatandaşlarımız biraz panik yaptılar, sokaklara indiler. Biz de yine sokakta olanlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Tüm ekipler Tokat merkezde vatandaşlarımıza, çorba ikramında bulundular, yardım ettiler. Biz mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi, vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık. Durum tespit çalışmaları devam ediyor. Tokat Belediyesi olarak her yerde olduğumuzu bilmenizi isterim. Şimdi belediye başkanımla da istişarelerde bulundum. Bir durum tespit çalışması yapılsın. Daha iyi bilgileri size net bir şekilde aktaracağım” dedi.



Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, “Durum tespit çalışmaları devam ediyor”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da jandarmanın çalışmaları lise öğrencilerine tanıtıldı Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı yapıldı. Lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak kurulan stantlarda jandarmanın faaliyetleri anlatıldı. Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program J. Asb. Kd. Üçvş. İlkay Ilısu tarafından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım video gösterimlerinin ardından son olarak terörle mücadele operasyonlarında üç kez yaralanan, tedavi sürecinde akciğerinin bir kısmını kaybeden ve sol kolundaki işlev kaybını atlatan gazi Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül’ün hikayesinin anlatıldığı haber videosu izletildi. Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül kendisinin de Aydın Lisesi’nden mezun olduğunu ifade ederek, "Sevgili öğrenciler ben de sizler gibi bu sıralardan çıkıp jandarma astsubay oldum. Vatan savunmasında üzerime düşen tüm görevleri gözümü kırpmadan yerine getirdim. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazırım. Gururla taşıdığım gazi ünvanı, atamızdan bize intikal en büyük mirastır. Jandarma 185 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın her köşesinde milletimizin huzur ve güvenliği için canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel vatanımızı bölgeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sizlere baktığımda, bu uğurda gözünü kırpmadan ölmeye hazır binlerde Ferhat olduğunu tekrardan haykırmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Program okul bahçesinde jandarmanın stantlarının gezilmesi ve öğrencilere jandarma faaliyetlerinin anlatılması ile son bulurken, öğrenciler de jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmaları ilgiyle dinleyerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını makamında kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Özdemir, “Her zaman gençlerin yanında olacağız” dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını temsil eden öğrenciler, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Öğrenciler bu ilk buluşmada yaşadıkları sorunların yanı sıra gerçekleştirmek istedikleri projeleri de Başkan Özdemir ile paylaştı. Gençlik Haftası’nda hayata geçirecekleri festival ile ilgili bilgi veren gençler, desteklerinden dolayı Başkan Özdemir’e teşekkür etti. Topluluk adına konuşan Burhan Kurtulmuş Aytoslu, “Üniversitede 10 yıldır şenlikler yapılmıyordu. Adaylığınız döneminde ‘Böyle bir etkinlik yaparsak, arkamızda durur musunuz?’ diye sorduk siz de olumlu cevap verdiniz. Kazandınız ve biz de şimdi tekrar destek istemek için geldik. Bu şenliklerimiz için de bir eşik olacak” diye konuştu. Üniversitedeki öğrenci topluluklarının düzenleyeceğini festivale destek vereceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, seçim öncesi söyledikleri yerde durduklarını yineledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “Her zaman olabildiğince gençlerin de yanında olacağız. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bir bütün olarak çalışmalar yapması lazım” dedi. Öğrencilerin sosyal hayata ilişkin sorunlarını da dinleyen Başkan Özdemir, yemek ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını sordu. Hayat pahalılığının farkında olduklarını ve öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin de yemek olduğunu ifade eden Şadi Özdemir, her kesimin sağlıklı ve ekonomik yemek yiyebileceği lokantalarla ilgili projesini de öğrencilere anlattı. Başkan Özdemir, lokanta projesini hızlıca hayata geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Bingöl Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "Bakanlık her daim gençlerin yanında" Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Bingöl’de gençlerle bir araya geldi. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” dedi. Bir dizi program ve ziyaretler nedeniyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret eden Eminoğlu, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçti. Burada kurum müdürü Mustafa Loğoğlu’ndan bilgi alan Eminoğlu, son olarak gençlerle söyleşi programına katıldı. Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Bingöl’de olduğu gibi şuan içinde bulunduğumuz Gençlik Merkezi gibi 500 adet 81 ilde gençlik merkezlerimiz var. Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Yine ülkemizin birçok yerinde 50’ye yakın kamp alanlarımız var. Spor tesislerimiz var, sporcu eğitim merkezlerimiz var. Yine olimpiyatçıları yetiştirdiğimiz merkezlerimiz var. 2024 Paris Olimpiyatları var. Tokyo olimpiyatlarında çok iyi başarılar elde etmiştik. Paris’te de bu başarıları daha yükseklere çıkaracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” diye konuştu.