ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 13:15

Tokat’ta un yüklü tır devrildi: Un çuvalları yola savruldu

A
A
A
Tokat’ta un yüklü tır devrildi: Un çuvalları yola savruldu

Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana gelen kazada un yüklü tır devrildi. Kazada yola savrulan un torbaları nedeniyle yol bir süreliğine trafiğe kapandı.


Kaza, sabah saatlerinde Niksar İlçesi D-100 karayolu Karanlıkdere Mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, K.P. (40) idaresindeki un yüklü 05 AU 863 plakalı çekici ve buna bağlı 05 AU 211 plakalı yarı römork, Erbaa ilçesinden Niksar ilçesi istikametine seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kaza nedeniyle sürücü yaralandı. Meydana gelen kaza nedeniyle Niksar istikametine trafik tamamen kapandı. Trafik jandarma ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde karşı yönden sağlandı. Olay yerine gelen vincin tırı kaldırması ve un çuvallarının toplanmasıyla yol trafiğe yeniden açıldı.



Tokat’ta un yüklü tır devrildi: Un çuvalları yola savruldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Görme engelli tiyatrocular, Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak için sahneye çıktı Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu’nun görme engelli tiyatrocuları, Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak için Tuzla Devlet Hastanesi’nde sahne aldı. Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu’nun görme engelli tiyatro sanatçıları olan ‘Engelsiz Sahne Yürekleri’ ekibi, 10 - 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Tuzla Devlet Hastanesi’nin konferans salonunda sahne aldı. Görme engelli tiyatro oyuncularının sahnelediği ‘Çılgın Konak’ isimli oyun izleyiciler tarafından ilgiyle ve kahkahalar eşliğinde izlendi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Tuzla Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Uzm. Dr. Selçuk Bozhalil’in yanı sıra hastane yönetimi ve hastanede görevli sağlıkçılar da oyunu izleyenler arasında yer aldı. Etkinlik hakkında konuşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Orhan Çağlar, “Tamamı görme engellilerden oluşan Tuzla Sanat Tiyatrosu Görme Engelliler Tiyatro Topluluğu. ‘Engelsiz Sahne Yürekleri’ olarak adlandırdık onları. Bu çok özel bir oyun, hızlı bir oyun oynuyorlar. Vodvilden bozma bir Süt Kardeşler benzeri uyarlama bir oyun. Eğlenceli bir oyun, seyirciyi zaten kahkahaya boğdu. Grup 2013’ten beri sadece İstanbul’da değil ülke çapında 40’a yakın turne yaptı. Tabii gönül isterdi ki böyle tamamı görme engellilerden oluşan ekip, sadece görme engelliler günü veya haftası gibi özel günlerde değil, farkındalık açısından, gençlere yetişkinlere aynı etkinliklerle daha fazla oyun oynayarak hem özel yürekler daha çok sahne alacak, hem de bu farkındalığı burada projeyi daha çok kişi izlemiş olacak. Bugün de çok güzel bir programdı. Tuzla Devlet Hastanesi başhekimimiz, özel bir etkinliğinde bizleri misafir etti. Bize evine yüreğine açtı, biz de oyunu sahneledik” dedi. “Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar” Oyunda performans gösteren tiyatroculardan olan Geylani Akçay, “Ben 30 yaşındayım, yaklaşık 16 yaşımdan beri sahneye çıkıyorum. Bu iş gönülle kalple yapılan bir iş, daha doğrusu işten ziyade bir sanat. Topluma empati yapmanın ne demek olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Şartlar eşit olmasa da biz kendimizi sizden farklı görmüyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Orhan Çağlar hocamızla yaklaşık 12 yıldır tanışıyoruz, o günden beri Türkiye çapında yaklaşık 60 ilçe gezdik. Çok iyi dönüşler aldık insanlar çok şaşırıyorlar. Bazen bizim sahnede görmediğimize inanmıyorlar. Gerçi biz bile bazen kendimize inanmıyoruz. Biz mutlu olmadan karşı tarafı mutlu edemeyeceğimizi bildiğimiz için önce kendimizi, sonra karşı tarafı mutlu etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Gaziantep Tahmazoğlu: “En güzel temizlik kirletmemektir” Ttemizlik seferberliği başlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu ve Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu öğrencileri ile birlikte mahallelerde çöp topladı. Okullarda düzenlediği temizlik kampanyaları ile çocukların ve gençlerin daha temiz bir çevre ve gelecek adına bilinçlendirilmesini sağlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Dayı Ahmet Ağa İlkokulu ve Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek öğrencilerle birlikte mahallelerde çöp topladı. “Şahinbey evimiz evimizi temiz tutalım” En güzel temizlik kirletmemektir diyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak yeşil alanları koruma, arttırma, çevreye saygı, şehir temizliği ve geri dönüşümde öncü bir belediye olarak her hizmetimizde doğayı hep ön planda tuttuk. İlçemizde geri dönüşüm ve temizlik seferberliği başlattık. Çevre dostu, sıfır atık uyumlu, enerji verimli Şahinbey adına hizmet ediyoruz. Güçlü temizlik filomuzla tüm ilçemizi geziyor, cadde ve sokaklarımızı düzenli periyotlarla pırıl pırıl temizliyoruz. Geleceğimiz için çevre projelerimizi ve yeşil alanları arttırma çalışmalarımızı, büyük bir itinayla hayata geçiriyoruz. Gelecek nesillere daha yeşil bir çevre, daha düzenli bir şehir ve daha rahat bir hayat bırakmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğada çözünmesinin onlarca yıl alacağı atıkları ilçemizin 12 Bankam Atık noktasında toplayıp geri dönüşmesine katkı sağlayarak doğayı büyük bir yükten kurtarıyoruz. Yarınlarımıza yeşil, çevre dostu ve tertemiz bir Şahinbey bırakmak için durmadan, yorulmadan hizmet veriyoruz. Çocuklarımıza çevre temizliği ile ilgili animasyon film, geri dönüşüm temalı tiyatro gösterileri ve resim yarışmalarıyla etkinlikler düzenliyor, İlçemiz genelinde okullarımızı ziyaret ediyoruz. Temizlik kampanyamızdaki amacımız; özellikle yeni yetişen neslimiz, çocuklarımız üzerinde bir temizlik bilinci oluşturmak. Çevre temizliğine olan duyarlılığı artırmak ve farkındalık oluşturmak. Çöplerimizi çöp kutusuna atalım; çevremizi, doğamızı ve en önemlisi evimizi koruyalım. Daha temiz bir çevre, daha sağlıklı bir toplum, daha güzel bir Şahinbey için el ele verelim. Bu güzel birlik ve dayanışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu anımızı ve yarınımızı birlikte, beraberce inşa edeceğimiz güzel günler diliyorum” diye konuştu.