GENEL - 05 Temmuz 2018 Perşembe 11:28

Türk-Alman Uzman Değişim Projesi

A
A
A
Türk-Alman Uzman Değişim Projesi

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Kadın ve Gençlik Bakanlığı arasında imzalanan Uzman Değişimi Projesi kapsamında Almanya’da bulunan Tokatlı uzmanlar ziyaretlerine devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Kadın ve Gençlik Bakanlığı arasında imzalanan Uzman Değişimi Projesi kapsamında Almanya’da bulunan Tokatlı uzmanlar ziyaretlerine devam ediyor.


Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Kadın ve Gençlik Bakanlığı arasında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol" çerçevesinde Tokat Gençlik Merkezi ile Stadt Lauenburg/Elbe kurumları arasında Amasya Gençlik Merkezi’nin de katılımlarıyla uzman değişimleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda Almanya’da bulunan Tokat heyeti, Türk Okulları Aileler Derneği, Gençlik Merkezi, Üniversite Türk Camii Dernekleri ve Okul ziyaretlerinin yanı sıra "sosyal çalışmalarda ikili eğitim" ve "Türkiye’deki gençlik çalışmasında benzerlik ve farklılıklar" temalı etkinlikler düzenledi.


Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü / AR-GE Şube Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu projede Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, AR-GE Şube Müdürü Oktay Düzen, Tokat Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas, Amasya Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Gümüş, AB Proje Koordinatörü Ömer Özbey, Gençlik Liderleri Zeynep Tiryaki, Kadriye Bulut ve Selim Türkmen’in katılımlarıyla ilk etabı 25-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Lauenburg/Elbe şehrinde gerçekleştirilen program kapsamında bilgi veren Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar; program kapsamında gençlik çalışmalarını yerinde görme, fikir alışverişinde bulunma ve kültürel farklılıkları gözlemleme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Çağlar: "Almanya Uzman Değişimi Projemiz ile gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlanması, gençler arasında, ortak bir amaç etrafında birlikte çalışma ve hoşgörü teşvik edilmesi, sosyal dışlanmayla mücadele edilmesi, sosyal uyumun güçlendirilmesi, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, öz güvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi, gençlerin gençlik ve spor hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması hedefleri ve ekonomik, coğrafi ve kültürel farklılıklar, dolayısıyla dezavantajlı durumda olan gençlerin hayatlarının kolaylaştırılması, durumlarının iyileştirilmesi ve sosyal hayata katılımlarının artırılması, gençlerin hareketliliğinin artırılması, gençlerin sosyal yapının organik bir parçası haline getirilmesi ve sosyal yasamın dışına itilmiş gençlerin sosyal uyumunun desteklenmesi, aktif yurttaşlık bilincinin teşvik edilmesi konularını sürdürülebilir bir şekilde zaman içerisinde etkileyecektir" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Motosikletine dağ keçisi boynuzu taktı, trafikte ilgi odağı oldu Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun motosikletine taktığı dağ keçisi boynuzu ile ilgi odağı oldu. Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun, Chopper tipi alçak binişli motosiklet aldı. Daha sonrasında motosikletini çeşitli eklemelerle modifiye etmeye başlayan Altun, bir avcı kulübünde duvarda gördüğü dağ keçisine ait olan boynuzu motosikletine taktırdı. Trafikte ’boynuzlu motosikletli’ olarak anılmaya başlayan Altun, vatandaşların kendisini motosiklet üzerinde gördüğünde video ve fotoğraf çekerek ilgi gösterdiğini, kendisinin de bu ilgiden mutlu olduğunu söyledi. "Bu tarz Alman askerlerinin savaş dönüşü dizayn ettikleri bir tarz" Amerikan motosiklet kulüplerine tutkulu olduğunu belirten Altun, "Amerikan motosiklet kulübü hastasıyım. Kulüpteki motosikletlere yıllar öncesinden hevesim vardı. Sonra ben de bu Chopper’ı aldım. Motorum 350 cc ve çeşitli aksesuar modifiyeleri ile kendime göre bir tarz oluşturdum. Bu tarz aslında yıllar önce Alman askerlerinin motorlarını savaştan döndükten sonra motorlarına dizayn ettikleri bir tarz. Artı olarak ben sadece dağ keçisi boynuzunu ekledim" dedi. "Boynuz dağ keçisine ait" Motosikletine monte ettiği dağ keçisine ait olan boynuzu bir avcı kulübünün duvarında gördüğünü anlatan motosiklet tutkunu Altun, "Bu boynuzu bir avcı kulübünde duvarda gördüm, Boynuzu görür görmez motosikletimin önüne güzel olacağını düşünerek aldım, gerçekten de güzel oldu. Trafikte giderken ışıklarda durduğum zaman vatandaşlar video ve resim çekiyorlar. Ayrı bir havası, kendine has bir ilgisi oldu motosikletimin. Boynuzu takalı 1 yıl oldu, motosiklet de 3-4 yıldır bende. Sinyalimi, farımı, sürüşümü engelleyen herhangi bir sorun yok, sadece motosikletime bir makyaj, bir süs yaptım. Trafiğe ve kurallara uymayan bir engelim yok, eğer olsa boynuzu kendim takmam" şeklinde konuştu. Chopper sahibi motosiklet tutkunlarının, farklı tarzlarına karşın trafikte gayet dikkatli motosiklet kullandıklarının da altını çizen Altun, "Chopper sahibi insanlar trafikte en düzgün motosiklet kullanan, kurallara harfiyen uyan motosiklet sürücüleridir. Motosiklet özgürlüktür, motosikletin üzerinde kendimi uçuyor gibi hissediyorum" sözlerine yer verdi. "Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz" Motosikleti sıkça gördüklerini belirten esnaf Şehmus Tular ise, "Bu arkadaş motosiklet hastası. Değişik bir tarz yapmış, hoşumuza da gidiyor. Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz. Değişik bir motor, arkadaş da biraz böyle şeyleri seviyor sanırım. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Söylenene göre yabani dağ keçisinden alınan boynuzmuş, orijinal bir şey olduğunu bana söyledi kendisi. Böyle şeyleri seviyor demek ki, Allah kaza bela vermesin" ifadelerini kullandı. (MUB-FKE-