EĞİTİM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:38

Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

A
A
A
Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında hayata geçirilen "Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı" faaliyetleri devam ediyor.


Program kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla, Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir şirketi ziyaret etti.


Çalışma ziyaretinde öğrenciler; işletmelerin dış ticaret faaliyetlerinin iş hayatındaki uygulamalarını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve işletme içindeki operasyonları inceleme şansı buldu. Ziyaret öğrencilerin, kendi ülkelerinde hangi hedef pazar ve müşterileri belirleyebileceklerine ilişkin fikir edinme imkanı da sundu.


Ziyaretin sonunda öğrencilere, 12’den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübesi, teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi elde edebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika çalışma ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini, sahadaki yansımalarıyla birlikte yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi.



Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik dış ticaret programları


OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, dış ticaret alanında Bölgede nitelikli insan kaynağı yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak değerlendiriliyor. Programlar, uluslararası öğrencileri bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne taşırken, öğrencilerin bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine de imkân sağlıyor.


OKA’nın 2022 yılında başlamış olduğu Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun’da 40, Çorum’da 49, Tokat’ta ise 46 uluslararası öğrenci katıldı. Programlar kapsamında uluslararası öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verildi. “Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları”, “Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri”, “Teslim Şekilleri”, “İstihbarat, Pazarlama Stratejileri” ve “İletişim” konuları işlendi.


2024 yılı Mart ayı itibarıyla tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine yoğunlaşıldı. Böylelikle firmaların talepleri doğrultusunda, öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurması sağlanacak.



Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı AİÇÜ İİBF’de Finans Laboratuvarı açıldı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesinde İş Bankası İş Yatırım tarafından finanse edilerek kurulan Finans Laboratuvarının açılışı yapıldı. İİBF’de düzenlenen açılış törenine AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, İİBF Dekanı Prof. Dr. Erdal Yılmaz, İş Bankası Ağrı Şube Müdürü Müslüm Avar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, hem Türkiye’de hem de dünyada finans alanındaki gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek AİÇÜ’de ekonomi alanında teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin de modern imkanlara sahip Finans Laboratuvarında verileceğini söyledi. Prof. Dr. Karabulut, Finans Laboratuvarının öğrencilerin, finans sektörünü daha iyi anlamalarına imkân sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Karabulut, Finans Laboratuvarının öğrencilerin hizmetine sunulmasında emeği geçen fakülte personeli ile İş Bankası yöneticilerine teşekkür etti. İİBF Dekanı Prof. Dr. Erdal Yılmaz ise Finans Laboratuvarının kurulması ile öğrencilere ekonomi ve finans sektörü alanında çağın gerekliliklerine yönelik daha kaliteli eğitim verileceğini söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, laboratuvarın kurulmasına desteklerinden dolayı AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a ve İş Bankası çalışanlarına teşekkür etti.