ASAYİŞ - 18 Nisan 2024 Perşembe 13:59

Maganda bu kez kadın polis memuru ve adliye çalışanı çıktı

A
A
A
Maganda bu kez kadın polis memuru ve adliye çalışanı çıktı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir düğünde atılan silahtan çıkan yorgun mermi nedeniyle bir kadın boynundan hafif şekilde yaralandı. Düğünde kuru sıkı tabanca ile ateş edenler arasında İstanbul’da görev yapan bir kadın polis memuru ile adliye çalışanının da olduğu belirlendi.


Alınan bilgiye göre, ilçenin Eskiköy Mahallesi’nde geçtiğimiz 14 Nisan Pazar günü saat 13.00 sıralarında N.U. (64) komşusundan evine gittiği esnada boyun ve omuz sol kısmında kalan bölgeye yorgun mermi isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandı. Olayla ilgili jandarma ekiplerince yapılan araştırmalarda düğünde kuru sıkı tabancayla ateş edildiği ve ateş eden kişiler arasında N.Ç. (49) isimli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan kadın polis memuru ile B.B. (24) isimli İstanbul Adliyesi’nde çalışan memurun da olduğu belirlendi. Söz konusu 2 kişi hakkında ‘5279 SKM madde’den işlem yapılarak kuru sıkı silahlarına el konulurken, her 2 şahsa ayrıca 8 bin 322’şer TL olmak üzere toplam 16 bin 644 TL para cezası verildi.


Olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.