YEREL HABERLER - 22 Nisan 2016 Cuma 14:17

Trabzon'da Çocuk Vali Ve Belediye Başkanları Makamlarına Oturdu

A
A
A
Trabzon'da Çocuk Vali Ve Belediye Başkanları Makamlarına Oturdu

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Trabzon’da da çocuk vali ve belediye başkanları bugün koltuklarına oturarak vali ve belediye başkanı olmanın keyfini yaşadı.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, etkinlikleri kapsamında Profesör İhsan Koz İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerinden Hava Naz Kol’u, Mehmet Burak Dilaver’le birlikte beraberinde okul müdürü Avni Kaya’yı , Müdür yardımcısı Lütfiye Kaya’yı ve öğretmenleri makamında kabul etti. Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali Öz’e öğrencilere çiçek takdim etti. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Valisi Öz, ziyarete gelen çocukların nezdinde tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutladığını söyledi.
Ardından öğrenciler sırayla valilik makamına oturdu. Valilik makamını ilk olarak devralan Hava Naz Kol, Atatürk’ün “Yurtta barış, Dünyada barış” sözünden yola çıkarak tüm dünyada barışın olmasını dilediğini söyledi. Ve tüm okullarımızda geri dönüşüm hakkında bilinçlendirme yapılmasını istedi.
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU GÖREVİNİ ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kendisine ziyarette bulunan Ortahisar Erdoğdu İlkokulu öğrencilerine başkanlık makamını bir süreliğine devretti. Okul Müdürü Mehmet Aydemir ve Sınıf Öğretmeni Emine Çakmak ile birlikte Başkan Gümrükçüoğlu’na ziyarette bulunan öğrenciler; İbrahim Berkay Öztürk, Şevval Tuncer ve Ömer Ağırman başkanlık makamını devralarak belediye yetkililerini şehirde yapılmasını istedikleri çalışmalar doğrultusunda talimatlandırırken, yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldılar.
Ziyarette ilk olarak öğrencilerle sohbette bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bugün sizin gününüz. Bizlerde sizler gibi büyürken öğretmenlerimiz, kurum amirlerimiz bizleri davet ederdi, yetki ve makamlarını bizlere devrederlerdi. Nasip kısmet, sizlerde buralarda görev yapacak, ülkemizin başka yerlerinde vatanımıza hizmet edeceksiniz. Bayramımızın ismi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Dünyada hiçbir ülke yok ki sadece geleceği olan çocuklara tek başına bir bayramı ve özellikle de ulusal egemenliği hediye etmiş olsun” dedi. Çocuk başkanlara Büyükşehir Belediyesi hakkında bilgilendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 4 bin 685 km2’lik bütün il hudutlarında, büyükşehir belediyeleri kanunlarına göre hizmet üretmekte ve halkın yaşayışını daha ileriye taşımaya gayret etmektedir” diye konuştu.
Başkanlık makamını ilk olarak devralan İbrahim Berkay Öztürk, Erdoğdu İlkokulu’nun ön ve arka bahçelerinin tartan pist yapılması için talimat verdi. Öztürk’ün talimatını dikkatle not alan Başkan Gümrükçüoğlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Türker’i arayarak talimatını ilgili birime iletmesine yardımcı olurken söz konusu çalışmanın bu yıl içerisinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ziyaretin sonunda, “Mutlaka bilim ve teknolojisinin nimetlerinden istifade edeceksiniz ama kitap kokusunun, kitap sevgisinin yeri çok başkadır. Hiçbir laptop, hiçbir bilgisayar o sevginin yerini alamaz” diyerek çocuk başkanlara kitap hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.