SPOR - 19 Kasım 2015 Perşembe 17:07

Trabzonspor Kongresi Öncesi Divan'dan Sürpriz Hamle

A
A
A
Trabzonspor Kongresi Öncesi Divan'dan Sürpriz Hamle

Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesi Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’den sürpriz bir hamle geldi. Sürmen, başkan adayı Celil Hekimoğlu’na adaylık müracaatı sırasında 3 maddelik taahhütname imzalattı.
Trabzonspor’da yaklaşan Olağan Genel Kurul öncesi Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı’na ilk resmi müracaatı başkan adayı Celil Hekimoğlu yaptı. Yönetim kurulu listesinde yer alan bazı isimlerle birlikte Trabzonspor Ziya Bey Sosyal Tesisleri’nde bulunan Divan Başkanlığına gelen Hekimoğlu, 1461 Trabzon ve vççvvvdelegenin imzasının bulunduğu listeyi Divan Başkanı Ali Sürmen’e vererek resmi başvurusunu yaptı.
Müracaat sırasında bir konuşma yapan Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, zor zamanda sayın Celil Hekimoğlu’nun aday olmasının camia için çok önemli olduğunu vurguladı.
HEKİMOĞLU: "KARŞI TARAF BİZE ALAYVARİ CEVAP VERDİ"
Celil Hekimoğlu bir yıldır seçime hazırlandıklarını belirterek, "Çok ciddi çalışmalar yaptık. Trabzonspor camiası ile kucaklaştık. Bütün değerlerimizle buluştuk. Hepsinin büyük desteğini aldık. Trabzonspor’un en büyük ihtiyacı birlik ve beraberlik, bunu mutlaka sağlamak zorundayız. Bunun için de diğer başkan adayı arkadaşımıza (Muherrem Usta) Trabzonspor’un menfaatleri ve gelen yoğun istekten ötürü birleşme çağrısı da yaptık. Maalesef karşı taraftan alayvari bir cevap geldi. Biz zaten çok güçlüyüz. Biz Trabzonspor’un menfaatleri için böyle bir girişimde bulunmuştuk. Tüm gücümüzle ve enerjimizle 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan seçimlere hazırlanıyoruz" dedi.
"EKONOMİK OLARAK ÇOK HAZIRLIKLI GELİYORUZ"
Trabzonspor’un içinde bulunduğu zor durumdan çıkması için her türlü plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade eden Hekimoğlu, "Ekonomik olarak çok hazırlık geliyoruz. Futbolcuların sıkıntıları var. Parasını alamadıkları için Trabzonspor’u terk etmeye başlayan oyuncularımız var. Buradan bir kez daha sözünü veriyorum. Kongrenin ertesi bütün borçları ödeyeceğiz. Trabzonspor’un futbolculara olan borçlarını kapatacağız. O yüzden 15 günlük süreçte Trabzonspor’u biraz seviyorlarsa sabretmelerini istiyoruz. 7 Aralık’ta mazbatayı aldıktan sonra futbolcularımızın ve çalışanlarımızın bütün sorunlarını çözeceğiz ve Trabzonspor’u layık olduğu yere getireceğiz" diye konuştu.
SÜRMEN: "TRABZONSPOR’A YAKIŞIR BİR KONGRE OLMASI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ise ilk müracaatı Celil Hekimoğlu’nun yaptığını açıklayarak, "Yapılacak olan kongrenin camiamıza yakışır bir şekilde geçmesi için kesinlikle adaylara görev düşmektedir. Türkiye’ye örnek bir kongre olması için elimizden geleni yapacağız. Ne gerekiyorsa onun önüne vücudumu da koyarak kongrenin sağlıklı geçmesi için elimden geleni yaparım. Bu şehri yönetenlere de büyük görev düşüyor" ifadelerini kullandı.
SÜRMEN’DEN SÜRPRİZ HAMLE
Sürmen, konuşmasının son bölümünde ise başkan adayı Celil Hekimoğlu’na sürpriz yaptı. Trabzonspor ve Türk spor tarihinde belki ilk olacak bir taahhütname istediklerini belirten Sürmen, "Bu taahhütnameyi imzalamak veya imzalamamak tamamen başkan adaylarının takdirindedir. 3 maddeden oluşan bir taahhütname hazırladık. Trabzonspor Başkan Adaylarının hepsinden bu taahhütnameyi imzalamalarını talep edeceğiz. Çünkü kongre sonrası tartışacağımız şeyler var. Yönetim süresi kaç yıl olacak. 1 yıl mı, 3 yıl mı? Harcamalar nasıl olacak? Uygun görürlerse sunacağız. Mecburiyetleri yoktur" dedi.
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, daha sonra 3 maddelik taahhütnameyi Celil Hekimoğlu ve beraberinde gelen isimlere okudu.
Sürmen’in taahhütnamedeki talepleri şu şekilde:
"1. Trabzonspor Kulübü Derneğinin 5-6 Aralık 2015’te yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday biri olarak, kongrenin camiamıza yakışır şekilde gerçekleşmesi için eylem ve söylemlerimizde bana ve ekibime düşen görevleri tam yapacağımı, Divan Başkanlık Kurulu’nca belirlenecek Kongre Divan Başkanlık Kurulunun kongreyi yönetmesini şimdiden kabul ve taahhüt ediyorum.
2. Trabzonspor Kulübü Derneği’nin 5-6 Aralık 2015’te yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda seçilecek yönetim süresinin 1 yıl olduğunu, seçilmem halinde 20 Kasım-20 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan olağan kongreyi yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimi olarak yapacağımı, derneğe bağlı şirketleri de dernek tüzüğündeki sınırlayıcı hükümler çerçevesinde yönettireceğimi kabul ve taahhüt ederim.
3. Seçilmemiz halinde Divan Başkanlık Kurulunca oluşturulmuş ve çalışmalarını devam ettiren Tüzük Tadilat Komisyonu’na destek vereceğimizi, komisyon çalışmalarını takip eden en geç 1 ay içerisinde tüzük tadilatı için olağan kongreyi toplayacağımızı kabul ve taahhüt ederim."
Ali Sürmen’in taleplerini dinleyen Celil Hekimoğlu ise, "Biz tüm kararları yönetim kurulu adına alacağımız için sizden 5 dakika müsaade istiyoruz. İçeride arkadaşlarımızla istişare edip kararımızı öyle açıklayalım" dedi.
Hekimoğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulunda bulunan bir diğer toplantı odasına giderek burada 3 maddelik taahhütnameyi istişare ettiler. Yaklaşık 5 dakika sonra içeri gelen Hekimoğlu, "Sayın Başkanın verdiği 3 maddeyi inceledik. Burada 1. madde zaten kongrenin Trabzonspor’a yakışır şekilde olmasıyla ilgili. Buna kimsenin hayır deme ihtimali yoktur. Gönülden destekliyorum sayın başkanımı. 2. madde kongremizin Trabzonspor tüzüğüne göre 1 yıl sonra olması gerektiği yönünde. Bu konuya itiraz etmek demek Trabzonspor’u geçmişte olduğu gibi yine mahkeme kapılarına götürmek demektir. Bizim delegeden kaçacak hiçbir şeyimiz yoktur. Her zaman Trabzonspor delegasyonu karşısına gururla çıkarız. Başarılıysak delege bizi onaylar, başarısızsak zaten biz orada olmayız. 2. maddeyi de gönülden onaylıyoruz. 3. madde de Tüzük Tadilat Komisyonunun çalışmalarıyla ilgilidir. Bunu da gönülden destekliyoruz. 3 madde de Trabzonspor’un başarısı için, Trabzonspor’un geleceği için çok önemli maddelerdir. Ben teşekkür ediyorum ve hepsini imzalıyorum" açıklamasını yaptı.
Sürmen, Hekimoğlu’nun bu yaklaşımı karşısında 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan kongrede başarı dileklerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir