YEREL HABERLER - 17 Mayıs 2016 Salı 15:23

Yerel Yönetimlerin Sorunları Ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı Trabzon'da Yapıldı

A
A
A
Yerel Yönetimlerin Sorunları Ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı Trabzon'da Yapıldı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğinde yapılan ‘Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri Çalıştayı’ Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, DKBB Genel Sekreteri Mehmet Şentürk’ün katıldığı çalıştayda, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Şehir Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı bölümlerinden, yerel yönetimler ve belediyeler konusunda uygulama ve araştırma yapan akademisyenlerle belediyelerde görev yapan teknik personel, başkan ve başkan yardımcılarının buluşturulması hedeflendi.
Çalıştayda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bugüne kadar şehrimizde üniversite ile yerel yönetimler arasında gerekli koordinasyonu ve işbirliğini sağlayamadık. Bu bilim yuvasından şehrimiz için gerektiği gibi istifade edemedik. Bu tespiti ortaya koyup, özeleştirimizi yapalım. Bundan sonra inşâllah bu işbirliğini sağlayarak, şehrimize güzel hizmetler kazandıralım" dedi.
Şehir yöneticileri tarafından dün çözüm olarak görülen projelerin bugün sorun olarak ortada kaldığını belirten Başkan Genç, bu projeleri yıkmak için ise kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğine dikkat çekti. Genç, "Bir belediye başkanı olarak açıkça söyleyebilirim ki dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun olarak ifade ediliyor. Dün, Zağnos, Tabakhane, Pelitli ve Çömlekçi’de daha iyi bir yaşam adına yaptığımız binaları, bugün yıkıyoruz. Dün o binalar yaşam adına çözümdü. Bugün aynı binalar daha yaşanabilir bir şehir adına sorun oluyor. Bugün bu binaları yıkmak şehir adına güzel bir şey ama, bir maliyet, bir ekonomi de gerektiriyor. Dolayısıyla bugün şehir adına atılan adımlar öyle adımlar olmalı ki elli yıl sonra konuşacak kişiler için bunlar sorun olmasın ve çözüm olmaya devam etsin. Bu nedenle bu sözü, bütün yapacağımız çalışmaların odaklanacağı söz olarak düşünüyorum" diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ise kalıcı eserler bırakıp, Trabzon’u emin adımlarla geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarına vurgu yaptı. Akkaya, “2014 yılında Hükümetimiz sayesinde Trabzon Büyükşehir oldu. Bir yandan çok daha etkin bir şekilde hizmet etmenin önü açılırken diğer yandan bizim hizmet alanımız ve sorumluluklarımız da çok ciddi bir ölçüde arttı. Trabzon’a artık ilçeleri, köyleri ve kırsalı ile bir bütün olarak proje ve hizmet üretmek durumundayız ve bunun gayretindeyiz. Bu noktada özellikle bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Kalıcı eserler derken biz bunu çok geniş anlamda anlıyoruz. Yani yalnızca yollar, köprüler, şehirler inşa etmek değil, içinde yaşayanları ve örnek olacak zengin bir kültür ile komple bir medeniyet projesini bir esere dönüştürüp inşa etmek ve gelecek nesillere aktarmaktır bizim kastımız. Bu arada geçmişten devraldığımız mirası koruyarak geleceğe taşımayı da içermektedir. Ne mutlu bizlere ki, Trabzon bu anlamda bitmek tükenmek bilmez bir hazine. Geçmişten geleceğe bir medeniyet birikiminin çok yönlü olarak aktarılabileceği ender şehirlerden biri ve müstesna bir örneği” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.