ÇEVRE - 26 Nisan 2024 Cuma 09:44

Ahıra girip keçileri telef eden ayılar leşleri gömerken dron kamerasına yakalandı

A
A
A
Ahıra girip keçileri telef eden ayılar leşleri gömerken dron kamerasına yakalandı

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde ahıra giren ayılar, birçok keçiyi telef etti. Bir ayı, telef ettiği keçileri gömerken dron kamerasına yakalandı.


Pülümür ilçesine 1 kilometre uzaklıkta bulunan bir ahıra akşam saatlerinde giren ayılar 4 keçiyi telef ederken, 4 keçinin de kaybolmasına neden oldu. Ahıra 3 kilometre uzaklıkta dağ yamacında telef olan hayvanı gömen boz ayılar havadan dron ile görüntülendi.


Bölgede kış uykusundan uyanan ayılar yiyecek bulmak için ilçe merkezine kadar inerken, her yıl ahır ve kümeslere girerek hayvanları telef ediyor. Ayı popülasyonunun yüksek olduğu ilçede vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.



Ahıra girip keçileri telef eden ayılar leşleri gömerken dron kamerasına yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun "Kafamda" oyunu Ankara’da prömiyer yaptı Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun hazırladığı "Kafamda" isimli oyun, Ankara Yeni Sahne’de prömiyer yaptı. Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen "Kafamda" isimli oyun, Ankara Yeni Sahne’de prömiyer yaptı. Muhammet Kayra Güngör’ün yönettiği ve iki perdeden oluşan oyun, 4-5 Mayıs ve 11-12 Mayıs tarihlerinde sahnelenecek. Oyunu kendisinin yazdığını ve yönettiğini belirten Muhammet Kayra Güngör, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kafamda" oyunu hakkında bilgi verdi. Güngör, 1999 yılından bu yana Tiyatro Topluluğunun güzel işler yaptığını söyleyerek, "Atılım Tiyatro Kulübü’nde kendimi buldum diyebilirim. Yani profesyonel değiliz ama işimizi tutkuyla yaptığımız için profesyonele yakın, profesyonel işler çıkartıyoruz ve işimizi severek yapıyoruz. Müziğinden, oyuncularına, rejisinden aklınıza ne geliyorsa teknik ekip, kostüm ve makyaj hepsini üniversite öğrencilerimiz yapıyor. Tamamen içeriden bir oyun diyebilirim" dedi. Güngör, oyunun iki perdeden oluştuğunu ve yaklaşık bir buçuk saat sürdüğünü belirterek, "Oyuna hazırlığımız 1 sene sürdü. Tabii ki zor bir süreç. Yeri geldi saat 1’e 2’ye kadar okulda çalıştık. Haftada 2 saat ile başlayan provalarımız en sonunda her gün gece 1’lere kadar çalışmayla devam etti" diye konuştu. Oyunda oynayan oyunculardan Çağatay Sayın da tiyatroyla Muhammet Kayra Güngör sayesinde tanıştığını ifade etti. Güngör’ün kendisine tiyatro hakkında çok fazla şey öğrettiğini söyleyen Sayın, "Tiyatroya devam ettikçe ne kadar sevdiğimi fark ettim, kendimi geliştirmeye çalıştım. Sonrasında bu seviyeye geldik" ifadelerini kullandı.