YEREL HABERLER - 26 Aralık 2012 Çarşamba 11:55

YENİMAHALLE`DE ATATÜRK İÇİN KOŞTULAR

A
A
A
YENİMAHALLE`DE ATATÜRK İÇİN KOŞTULAR

Yenimahalle sınırları içindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler, Yenimahalle Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün organizasyonuyla düzenlenen Ata`ya Saygı Koşusu`nda yarıştı.
Atatük`ün Ankara`ya gelişinin 93`üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ve Cemre Parkı`nda yapılan yarışmaya çevre okullardan yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği koşu, soğuk havaya rağmen renkli görüntülere sahne oldu.
Kızlarda Mimar Sinan Teknik Endüstri Meslek Lisesi`nden Şeyma Gül birinci oldu. Erkeklerde ise aynı okuldan Umut Kürkçü ipi göğüslemeyi başardı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı yıldız kategorisinde Şukufe Nihal İlköğretim Okulu`ndan Melike Ceyhan ve Emin Yurdakul İlköğretim Okulu`ndan Arda Akyol birinci geldiler. Heyecanları gözlerinden okunan minik yarışmacılar arasında da Atatürk İlköğretim Okulu`ndan Dilara Uçar ve aynı okuldan Mehmet Eren Cantürk birincilik kürsüsüne çıktılar.
Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, başarılı sporculara madalyaları ve kupaları verildi.
Bu yıl 7`incisi düzenlenen yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için desteklerini sürdüreceklerini belirten beden eğitimi öğretmenleri, böyle organizasyonların çocukların kendilerine olan güvenlerini arttırdığını söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir