YEREL HABERLER - 07 Şubat 2013 Perşembe 15:40

NAZİLLİ BELEDİYESPOR`DAN SEYİRCİ YASAОINA TEPKİ

A
A
A
NAZİLLİ BELEDİYESPOR`DAN SEYİRCİ YASAОINA TEPKİ

Nazilli Belediyespor yönetimi, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında toplanan İlçe Spor Güvenlik Kurulu`nun Pazar günü oynanacak Fethiyespor-Nazilli Belediyespor karşılaşmasına konuk ekip taraftarının getirilmemesi kararına tepki gösterdi.
onuyla ilgili Esat Ergüler Sosyal Tesisleri`nde bir açıklama yapan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Hilmi Volaka; ``Biz bu alınan kararı esefle karşılıyoruz. Çünkü Nazilli Belediyespor taraftarı bugüne kadar iç ve dış saha karşılaşmalarındaki olumlu tavırlarıyla TFF yetkilisi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde teşekkür almıştır. En azından son iki yıldır fair play ödülünü 1-2 puanla kaçıran bir kulübüz. Böyle olunca da alınan karara baktığımız zaman bir anlam veremiyoruz. Geçmişimize baktığımızda Fethiyespor ile hem 2.Lig hem de 3.Lig`de maçlarımız oldu. Hem bizim taraftarımız hem de onların taraftarları maçlara gidip-geldi ve bugüne kadar hiçbir kötü hadise yaşanmadı. Ege bölgesinin iki dost takımı olarak gördüğümüz bir şehirden bize bu konuda Pazar günü taraftarımızın getirilmemesi noktasında alınan kararı halen şaşkınlıkla karşılıyoruz. Şuan itibariyle bu konudaki gerekli girişimlerimizi Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine de ulaştırdık. Oradan şuan için bir cevap bekliyoruz. Biz taraftarlarımıza güveniyoruz. Kötü olayların içerisinde hiçbir zaman olmadık, olmayacağız da ben bunun sözünü de verebilirim. Çünkü Nazilli Belediyespor taraftarına güveniyorum. Dediğim gibi biz bu kararı esefle karşılıyoruz, bizim gerçekten taraftarımız ve takımımız fair play için uğraşıyor. Her maçımıza çiçeklerle çıkıyoruz, hem takım kaptanlarına hem hakemlere çiçek vererek maça çıkarken alınan bu kararı hayretle karşıladık. Gerekli girişimleri yaptık ve Federasyondan cevap bekliyoruz. Biz sporu seyir güzelliği ve taraftarlarla güzel olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bu yanlış karardan geri adım atılır`` dedi.
"SORUNLU OLDUОUMUZ KULÜP YOK"
Ligin 3. haftasında Nazilli`de oynanan ve 2-0`lık Fethiyespor mağlubiyetinde herhangi bir ne basına yansıyan ne de emniyete yansıyan olay olduğunu vurgulayan Volaka; ``İçeride mağlup olmamıza rağmen, biz yine Fethiyespor`u alkışlayarak gönderdik Nazilli`den. Bizim takımımız ve taraftarımız dediğim gibi olay çıkarmayı bırakın kardeşçe, sporun gerektirdiği şekilde davranmaya çalışıyor. Eğer gerçekten tehlikeli bir taraftarımız olsa iç sahada 2-0 yenildiğimizde o gün bir şeyler olurdu. Ayrıca Fethiye taraftarını da çok iyi şekilde ağırladığımıza inanıyorum. Taraftarlarımız arasında herhangi bir şey yaşanmadı. 30 yıldır bu kulübün hem taraftarı hem de zaman zaman yöneticiliğini yaptım. Bırakın Fethiyespor ile hiçbir kulüp ile problem yaşadığımızı hatırlamıyorum. Problemli olduğumuz bırakın bir takımı, şehir yok, ilçe yok. Bu kararı tekrar gözden geçireceklerine inanıyorum. Hatalı bir karar olarak görüyorum. Bu kararda ne güdüldüğünü inanın şuan da anlamakta zorlanıyorum`` diye konuştu.
TARAFTARLARDAN KARARA TEPKİ
Nazilli Meydan Taraftar Grubu Başkanı Oğuz Baldır ise; ``Ligin ilk yarısında sahamızda oynanan ve Fethiye`nin 2-0 kazandığı maçta buraya rakip takımın Apaçiler adlı taraftar grubu geldiğinde hiçbir şekilde ne bir saldırı nede bir sözlü tacizde bulunulmuştur. Onlar geldi ve sorun yaşanmadı bizimde rakip sahaya gitmemiz gerekmez mi? biz başka ülkenin taraftarı mıyız? Futbol seyirciyle güzeldir ve bu PTT 1.Lig yolunda ilerleyen takımımıza desteğimizi vermemiz gerek ve 3 puanı almamız gereken maçtır. Taraftar olarak takımımızın yanında olmak istiyoruz. Bu karar keyfi karardır, kararın iptal edilmesini istiyoruz`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir