SPOR - 13 Mart 2018 Salı 18:19

Aşigolara yeni stat müjdesi

A
A
A
Aşigolara yeni stat müjdesi

Uşak’a 10 bin kişinin üzerindeki kapasitesiyle kente yakışır UEFA standartlarında yeni bir stat geliyor.

Uşak’a 10 bin kişinin üzerindeki kapasitesiyle kente yakışır UEFA standartlarında yeni bir stat geliyor.


Kentte geçtiğimiz yıl UTAŞ Uşakspor tarafından yakalanan ve futbol sahalarına can katan şampiyonluk büyük bir desteği de beraberinde getirdi. Her maç hava koşulları ne olursa olsun binlerce Uşaklı takımını desteklemek için Bir Eylül Stadını tıklım tıklım dolduruyor. Ancak fiziki koşullarındaki eksikliklerle dikkat çeken mevcut stat artık yeterli gelmiyor.


Akhisar modeline benzer bir uygulama ile hayata geçirilecek yeni stat için yer belirleme işlemleri tamamlandı ve projelendirme çalışmaları başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk kente yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte stadın yapılacağı Kalfa Korusunda incelemelerde bulundu. Ziyarette projeye ilişkin istişareler gerçekleştirildi. 10 bin kişinin üzerinde kapasitesi ile UEFA standartlarını taşıyacak yeni sahanın kazanımları ele alındı.


Uşak’a değer katacak çalışmalar yapıldığını ve geleceğe dönük projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Futbolda önemli bir çıkış yakalayarak geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olduk. Kentimize büyük bir gurur yaşatan UTAŞ Uşakspor ile futbol meşalesi bu yıl da ilerilere taşındı. Liderliğini ilk haftadan bu yana sürdüren UTAŞ Uşakspor’un harladığı futbol ateşiyse Bir Eylül Stadını her maç seyirciyle dolduruyor. Hava koşullarının olumsuz olması durumunda dahi desteğini eksik etmeyen Uşaklılar, artık yeni statlarında ve daha iyi koşullarda takımlarının yanında olacak. Yer belirlemesi yapıldı ve projelendirme çalışmaları devam ediyor. UEFA standartlarında, kentimizin, takımımızın ve halkımızın hak ettiği yeni stadımız şimdiden hayırlı olsun. Bu alanda desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Banali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve değerli müdürümüz Dursun Türk’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


Uşak Belediyesi’nin amatör kulüplerden profesyonel kulüplere ve bireysel sporculara kadar her anlamda sağladığı desteklere değinen Başkan Cahan, sporda bugünü değil, yarınları düşünen bir yapıda olduklarını kaydetti. Yükselişini sürdüren UTAŞ Uşakspor ile stat ihtiyacının daha da ön plana çıkacağını paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.