EĞİTİM - 19 Ekim 2016 Çarşamba 15:13

Uşak Üniversitesi ilk 5’e girdi

A
A
A
Uşak Üniversitesi ilk 5’e girdi

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) ’Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ çalışması kapsamında 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında yapılan birkaç aşamalı değerlendirmelerin sonucu 15 aday üniversite arasında yer alan Uşak Üniversitesi, son aşamayı da geçerek 5 üniversite arasında yerini aldı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesi’nin, YÖK’ün ’Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ projesine kabul edilen 5 üniversiteden biri olduğunu söyledi. Rektör Çelik, beş üniversite arasına girmeyi başardıklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl ilki gerçekleşen 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreninde YÖK’ün ’Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ projesine kabul edilen 5 üniversiteyi açıkladı. Uşak Üniversitesi bu beş üniversiteden biri oldu. Üniversitemize ve Uşak’a hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Kalkınma Bakanımız Lütfü Elvan’a, bu proje gibi iki yılda yüksek öğrenim sistemimizde pek çok yeniliğe imza atan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yükseköğretimde yapısal bir değişim olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, ülkemiz hedefleri kapsamında, başta bulundukları şehir ve bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, iktisadi, sosyal ve beşeri sermayeyi geliştirmesi adına yükseköğretim kurumlarımızdan misyonlarını tekrar gözden geçirmeleri, tek tipten uzaklaşarak kurumsal farklılık ve çeşitliliğe yönelmeleri ve güçlü yönlerini dikkate almalarına yönelik ’yükseköğretimde yapısal değişim süreci’ başlatıldığını ve bu değişimin üniversitelerde misyon farklılığı ve ihtisaslaşma dönemi olduğunu aktardı.
"Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere 2006’da kurulan 40 üniversitemiz arasından seçilen 5 yükseköğretim kurumumuzun bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilerek desteklenecek" diyen Rektör Çelik açıklamasında şunları belirtti:
“YÖK’ün kaliteyi yükseltme konusunda başlattığı bu projedeki 5 pilot üniversiteden biri olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Uşak Üniversitesi tekstil, dericilik, seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi’nin pilot yükseköğretim kurumu olmuştur. “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesindeki 5 pilot üniversiteye Kalkınma Bakanlığımızca da YÖK’e bu beş üniversitenin belirlenen amaç kapsamında kullanımına yönelik bütçe tahsisi yapılabilecek. Uşak Üniversitesi emin adımlarla yoluna devam etmektedir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.