YEREL HABERLER - 29 Ocak 2015 Perşembe 09:48

Gevaş'ta Elektrik Hatları Yer Altına Alınacak

A
A
A
Gevaş'ta Elektrik Hatları Yer Altına Alınacak

VAN (İHA) – Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, elektrik hattının yer altına alınacağını ve artık kesintilerin olmayacağı müjdesini verdi.
Başkan Hakan, nisan ayından itibaren ilçede 2,5 milyon TL’lik altyapı çalışmasının başlayacağı müjdesini verdi. Başkan Hakan, “AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, Gevaş Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Çalımlı ile birlikte Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Bölge Müdürü Zafer Türüt’ü makamında ziyaret ettik. İlçemizde yaşanan elektrik sıkıntısını kendisine detaylı bir şekilde ilettik. VEDAŞ Bölge Müdürü Zafer Türüt ise, bize müjde vererek elektrik altyapı çalışmalarına nisan ayında başlayacaklarını ve bunun için 2,5 milyon TL altyapı çalışması yapılacağını söyledi. Bu çalışma kapsamında 15 binlik olan hatların 33 bine çıkarılacağını, mahalle trafolarının değişeceğini, kablo ve izolasyonların değişeceğini, ağaçlı olan bölgelerde ise elektrik hatlarının kapalı sistemle geçileceği müjdesini verdi.
Gevaş’ın bir pilot bölge olarak seçildiğini ve artık bundan sonra elektriklerin kesilmeyeceğini belirten Başkan Hakan, “Biz Sayın Türüt’e sık sık kesilen elektriklerin ilçeyi büyük ölçüde mağdur ettiği söyledik. İlçede bulunan hastaların elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşadığını ve bunun da çözülmesini istedik. Sayın Türüt ise bize gündüz ve gece uygulanan elektrik kesintilerinin önümüzdeki cumartesi gününden itibaren son bulacağı müjdesini verdi. Bu müjdeyi de tüm halkımızla paylaşmak istiyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.