YEREL HABERLER - 28 Mart 2017 Salı 19:02

İpekyolu Belediyesinden eğitime destek

A
A
A
İpekyolu Belediyesinden eğitime destek

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında düzenlenen ödüllü deneme sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında düzenlenen ödüllü deneme sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi.


İpekyolu Belediyesi tarafından lise ve ortaokul düzeyinde 55 bin öğrenciyi kapsayan deneme sınavının ödül töreni İMKB Fen Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Törende konuşan İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, eğitimin önemini vurgulayarak, “Bu ödül hepimizin ödülü olmakla birlikte, başarının arkasında elbette ki okul idarecileri, öğretmenlerimiz ve tabii ki öğrencilerimizin kendileri var. Ama fedakar velilerimiz belki de başarının en büyük pay sahibidir. Onları ayrıca tebrik ediyorum. Gerek İpekyolu Kaymakamlığı, gerekse İpekyolu Belediyesi olarak her türlü başarının destekçisiyiz ve her zamanda olmaya devam edeceğiz. Göreve başlar başlamaz, her alanda olduğu gibi eğitimde de kısa sürede çok şey başarmayı amaçladık. 2. yarıyıldan itibaren, gerek Van’da gerekse ülke çapında daha yukarılara çıkmak ve bu başarıyı sürekli kılmak ilk hedefimiz oldu. Bu çerçevede İpekyolu Belediyesi olarak, 55 bin öğrencinin katıldığı sınavlardan önce öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttıracak ödüllü bir deneme sınavı gerçekleştirdik. Bu deneme sınavında dereceye girmek önemli bir başarıdır. Başarılı öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Ancak şunu da ifade etmeliyim ki, sağlık başarıdan da önce gelir. Sınav başarısı adına çocuklarımızın üzerinde oluşturulacak aşırı baskı ve stres, onlara zarar verir. Bu konuda anne ve babalar, okul yöneticileri ve öğretmenler, öğrencilerimizi sınava hazırlarken baskı ve stresten uzak tutmalıdırlar. Bu vesile ile başarılı öğrencilerimizi ve ilgilileri kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.


Deneme sınavında her sınıf düzeyinde ilk 5’e giren öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci 5’e giren öğrencilere ise bisiklet hediye edildi.


Ayrıca İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, finansmanı İpekyolu Belediyesi tarafından karşılanan İMKB Fen Lisesindeki bilim köşesinin açılışını da gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30