EĞİTİM - 14 Eylül 2018 Cuma 14:12

Van’da 2018-2019 değerlendirme toplantısı

A
A
A
Van’da 2018-2019 değerlendirme toplantısı

Van’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşti.

Van’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı, Vali ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleşti.


Koç İlkokulu ve Orta Okulunda düzenlenen 2017-2018 yılı eğitim değerlendirme toplantısı, ilçe kaymakamları, güvenlik birim amirleri, milli eğitim yetkilileri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanların da katılımı ile başladı. Toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında kentteki bazı okullarda polis ve jandarma ekiplerinin sabit görev yapacağını söyledi. İçişleri Bakanlığınca tüm Türkiye genelinde okul güvenliğiyle ilgili yeni bir yaklaşımın ortaya konulduğunu hatırlatan Vali Zorluoğlu, geçen yıl okul yönetimi, okul aile birliği, emniyet teşkilatı ve jandarma teşkilatı arasında farklı bir bağ oluşturulduğunu hatırlattı. Okullarda emniyet ve jandarmanın görev aldığını dile getiren Vali Zorluoğlu, okul çevresinde yer alan internet kafeler de denetimlerin yapıldığını ve çok sayıda cezanın kesildiğini söyledi. Vali Zorluoğlu, "Bu sene İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuyu biraz daha ileri götürüyorlar ve valiliklerden bir takım ilave tedbirler istenmektedir. Bizzat illerde valiler, ilçelerde de kaymakamlarımızın yakın gözetimi, denetimi ve koordinasyonunda, okullarımız risk gruplarına ayrılarak her okulu kendi riski çerçevesinde değerlendireceğiz ve buna göre de tedbirler alacağız" dedi..


Kentteki eğitimi yükseltmek için 3 hedeflerinin olduğunu dile getiren Vali Zorluoğlu, "Hedeflerimizden bir tanesi okul sayısını artırmak suretiyle, ilimizde tam gün eğitime geçmek. Bununla alakalı olarak belediyelerin de vali ve kaymakamlıkların bünyesinde olmasından faydalanarak çok sayıda arsayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. İkinci önemli hedefimiz ise akademik başarıyı artırmak. Van bu manada hak ettiği yerde değil diye düşünüyoruz. 3’üncü hedefimiz ise okullaşma oranını artırmak. İlk ve ortaokullarında okullaşma oranında Türkiye ortalamasının çok gerisinde değiliz. Ancak anaokulu ve liselerde bizim Türkiye ortalamasını yakalamamız gerekiyor" diye konuştu.


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde açılan ‘Sürekli Eğitim Merkeziyle ilgili bilgiler de aktaran Vali Zorluoğlu, “Bu merkezde eğitim gören 200 öğrenci üniversitelere yerleşti. Eğitim çok dinamik bir alan, her an bunun üzerine koymamız gerekiyor. Eğitimde bunları yaptık, artık yeter deme imkanımız yok. Eğitim sürekli yenilik ve üzerine konulması gereken bir alandır. Genel bütçeden eğitime ayrılan payın son 10-15 yıl içerisinde yüksek oranda arttığını görüyoruz. Tabi ki bu yeterli değil. Avrupa’daki ülkelere göre çok genç bir ülkeyiz. Merkezi bütçe içerisindeki eğitim payının daha da artırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.


İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin konuşması ile devam eden toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kent merkezi ve ilçelerde alınan tedbirler ve yapılan çalışmaların sunumu ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Yabancı uyruklu kadın insan ticaretinden tutuklandı Samsun’da polis ekipleri tarafından yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırıp fuhşa sürükleyenlere yönelik yapılan operasyonda Kırgız uyruklu kadın ile birlikte 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen yabancı uyruklu kadın tutuklanırken, 2 şahıs serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda yaptıkları çalışma sonucu Kırgız uyruklu M.A. adlı kadının, Özbekistan ve Azerbaycan’dan yasal yollardan kadın getirdiği, Türkiye’de kalış süresi dolan kadınları hasta bakıcılık işinde çalıştırdığı, bu kadınlardan komisyon adı altında para aldığı ve yine söz konusu kadınlara fuhuş yaptırdığını tespit etti. Göçmen polisi, H.G. adlı şahsın M.A. adlı kadının getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığını ve E.Y. adlı şahsın da M.A. ile birlikte kadınları zorla çalıştırdığını ortaya çıkardı. Polis yaptığı operasyon sonucu Kırgız uyruklu M.A. ile Türk vatandaşı E.Y. ve H.G.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Polisin operasyonunda 6 kadın kurtarıldı. Kurtarılan 6 mağdur kadının da sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan M.A. adlı kadın ile E.Y. ve H.G. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. E.Y. ve H.G. savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye ifade veren M.A. adlı kadın mahkemece "insan ticareti" suçundan tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.