YEREL HABERLER - 23 Ocak 2017 Pazartesi 17:08

Van’da süt sektörü paydaşlarının sorunları ele alındı

A
A
A
Van’da süt sektörü paydaşlarının sorunları ele alındı

Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü öncülüğünde süt işleyen ve yoğurt üretimi yapan mandıra işletmeleri, süt üreticileri ve ilgili diğer esnaflarla sektörün sorunlarını değerlendirmek ve çözüm üretmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.
Van Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Fevzi Altuner ve ilçe müdürlerinin katılımıyla yapılan sektör toplantısında; kaçak yoğurt, köy yoğurdu ve ev yoğurdu üretimi nedeniyle insan sağlığına zarar verebileceğinden sakıncalı olduğu, onay belgesi almamış yoğurt üretiminin izlenebilirliği de sağlanamadığından yaptırıma tabii olduğu hususlar ele alındı. Bu kapsamda 2016 yılında 15 işletmeye 69 bin 690 TL tutarında ceza uygulandığı dile getirilen toplantıda, ayrıca kaçak üretim ve satışla mücadelenin ve ceza uygulamalarının devam edeceği kaydedildi.
Toplantıda; süt ve mandıra sektörünün sorunlarının çözülebilmesi için yöresel ve hayvansal ürünlerin satışının birinci elden yapılabileceği ilçeler ve il bazında köylü-çiftçi pazarlarının ilgili kurumlar aracılığıyla hayata geçirilmesi gerektiği görüşüldü. İlde üretilen 264 bin ton civarındaki sütün toplanması, taşınması ve işlenmesi için büyük firmalar ve ilgili kurumlar aracılığıyla süt toplama merkezleri projesinin hayata geçirilmesi gerektiği, mandıraların süt tedarikinin devamlılığının sağlanması için süt üreticileriyle fiyat ve sözleşmeli üretim şeklinde bir düzenleme çalışmasına ihtiyaç olduğu konuları da görüşüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildi” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da “Mahzen-32” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlarımızdan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları, Bursa’ya il dışından getirdikleri tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin işyerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri, Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin işyerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 24 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile çok miktarda nakit paraya el konuldu. 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdiği paylaşımında, “10 aylık süre içinde; 454 organize suç örgütünü çökerttik. Bu suç örgütlerini isim isim kamuoyu ile paylaştık. Organize suç örgütlerine yönelik toplam bin 201 operasyon düzenledik. 8 bin 260 şüpheli yakalandık. Bunlardan; 3 bin 58’i tutuklandı. Bin 740’ı hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.