YEREL HABERLER - 24 Şubat 2012 Cuma 15:59

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ CEMAL AKIN:

A
A
A
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ CEMAL AKIN:

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın, "40 yamalı bohçaya dönen anayasayı, iktidarımız çağdaş gelişmelere uyarlayacak ve milletimizin istifadesine sunacaktır" dedi.
AK Parti il binasında haftanın nöbetçi vekili olarak halkın sorunlarını dinleyen Akın’ın programına, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve partinin diğer yöneticileri de katıldı.
Gündemdeki konuları değerlendiren AK Parti Malatya milletvekili Cemal Akın, önce yeni anayasa hazırlığı konusuna temas etti. Akın, "Geçmişte görülen aksaklıklar artık uygulamada görülmeyecektir. Kısmi değişikliklerle bu garabet düzeltilmeye çalışılsa da, muvaffak olunamamıştır. 40 yamalı bohçaya dönen anayasayı iktidarımız çağdaş gelişmelere uyarlayacak ve milletimizin istifadesine sunacaktır. Türkiye’nin ihtiyacı içinde bulunan anayasa milletin hizmetine ulaşılacaktır" şeklinde konuştu.
Eğitimin zorunlu olarak 12 yıla çıkarılacak olmasıyla ilgili olarak da konuşan Akın, "Bünyemize en uygun olan formüldür. Zorunlu 12 yıllık eğitim, bünyemize en uygun olandır" dedi. Akın, Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmasıyla ilgili özetle şunları söyledi: "Şelale Lokantası’ndan itibaren Beydağı eteklerine kadar teleferik sistemi de kurulacak. O bölgede yaşayan insanlarımız, park, bahçe, geniş yolları ile insan onuruna yaraşır şekilde yaşacaklar. Kentsel Dönüşüm Projesi, o bölgede yaşan insanların gece
kondu tipi evlerden kurtulup, sağlıklı evlerde oturmalarını sağlayacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Tios Antik Kentinde 5 yıl devam eden kazılar tamamlandı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Tios Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, kuzey nekropolünde yürütülen kazı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri düzenlemeleri kapsamında hazırlanan müze ve ziyaretçi karşılama merkezi projesinin Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu. Prof. Dr. Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle sürdürülen kazı çalışmalarının bugün itibarıyla sona erdiğini belirtti. Kuzey nekropolü ile kale mevkiindeki akropol alanlarını kapsayan proje kapsamında hazırlanacak müze ve ziyaretçi karşılama merkezinin, kurumlar arasında imzalanacak protokolün ardından kısa sürede hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti. Kazı sürecine katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Prof. Dr. Yıldırım; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm birimleri, üniversite yönetimi, valilik ve kaymakamlık, bölge belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü ve projeye destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti. Yıldırım, yaklaşık beş yıl süren kazı sürecinde görev alan tüm ekip arkadaşlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.