SPOR - 27 Mart 2009 Cuma 21:16

Terim ilk 11'i açıkladı

A
A
A
Terim ilk 11'i açıkladı

Fatih Terim İspanya maçı öncesi iddialı konuştu

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kritik İspanya maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Maç boyunca kendi futbollarını oynamaya çalışacaklarını söyleyen Terim, İspanya'dan korkmadıklarını ve herkesle her yerde oynayabileceklerini söyledi;

İşte Terim'in açıklamaları;

"İspanya ile aradaki puan farkının iki olmasını tercih ederim.90 bin seyircinin altında bizi baskı altında tutmak isteyecekler. Madrid'de uzun süredir oynanmıyordu. Demek ki bizi çok ciddiye alan, maçın zor geçeceğine inanılan bir durum var ortada. Ben İspanya'yı anlatırken bir tespitte bulunuyorum. Buna istatistik de diyebilirsiniz. Son Avrupa Şampiyonu, Dünya sıralamasında 1 numara olan, bir rakiple oynayacağımız. Futbol saygı duyduğunuz takımlar karşısında teslim olmanız anlamına gelmez. Bizim bir felsefemiz var. Türk Milli Takımı nerede, rakip kim olursa olsun her zaman sahaya futbol oynamak ve kazanmak için çıkar. Kazanırız, kaybederiz ama bu felsefeden bugüne kadar hiç vazgeçmedik. Benim de oyuncularımın da bazı alışkanlıkları var bu da ilkleri yapmak. Çok güçlü bir rakip ile oynayacağız, çok zor bir maç olacak ama Türk Milli Futbol Takımı sahaya yine bir ilke imza atmak için çıkacak. Ortadaki tablo, başlı başına saygı duyulması gereken, takdir edilmesi gereken bir başarı. Biz de bu süreci gerçeklerle anlatıyoruz. Kazanırız, kaybederiz ama herkesle, her yerde oynarız. Bunu da iki bacaklı düşünmek lazım, burada ve dört gün sonra İstanbul'da oynayacağız."

Nihat'ın İspanya maçında sahaya kaptan olarak çıkacağını söyleyen Terim; "Nihat Bernabeu'ya takım kaptanı olarak çıkacak. Oyun felsefimizde çok fazla bir değişiklik yapmayacağız. Başarı elde ettiğimiz bir taktik anlayışımız var. Aynısı devam edecek. Biz İspanya'yı Dünya Kupası'nda ya da Avrupa Şampiyonası'nda görmediğimiz zaman İspanyol basını onları eleştirebilir. Fakat biz Avrupa 3.sü olduğumuz zaman bu çok önemli başarıdır. Biz İspanya, İngiltere, Fransa'dan gelmiyoruz. Bizim ülkemiz daha büyümeye aday. O yüzden şunu diyorum ki her takımın bundan sonra dikkat etmesi gereken bir ülke Türkiye. Bizi büyüme çağındaki çocuk gibi düşünün. Zaman zaman düşebilir. Olgunlaşmaya giden, büyümeyi çok isteyen bir takımız. Herkesle, her yerde oynamaya özen gösteriyoruz, korkmadan çekinmeden."

Ülkedeki şampiyonluk baskısı, büyük takımlardaki futbolcuların üzerlerindeki moralsizlik üzerine de konuşan Terim;

"Yıllardır ülkemin uluslararası alanda başarı elde etmesi için mücadele ediyorum. Bir zamanlar hayal edilmesi imkansız gözüken şeylere imza attık. Çok büyük şeyler değiştirdik, fakat halen daha hedeflerimizin gerisinde kaldık. Üzülerek söylüyorum ki ülkemizdeki futbol algısını ne yazık ki istediğimiz düzeye getiremedik. Sürekli rehabilitasyon yapıyoruz. Moral değerleri çok aşağıda olan oyuncularımızı sadece fizik ve taktik anlamda istenilen formda tutmaktan öte ligde üzerlerinde yaşadıkları baskıdan da uzak tutmak istiyoruz. Taraftar baskısı, medya baskısı oyuncuları öylesine etkiliyor ki. Bu ortamda oyuncularımız gerçek kimliklerini sahaya yansıtmakta ciddi olarak zorlanıyorlar. Böyle bir algı uluslararası platformda rekabet ettiğimiz hiçbir ülkede yok. Bugün İspanya'daki 5. günümüz ve daha yeni yeni gülüyorlar, kendilerine yeni yeni geliyorlar. Sizce yazık değil mi? Bu algıyı değiştirmek zorundayız. Futbol kaybedildiğinde utanç duyulacak bir oyun olmadığını, futbolcunun her şeyden önce bir insan olduğunu bilmek zorundayız. Eğer bu oyunu seviyorsak, gelişmesini istiyorsak, yerel ve uluslararası rekabette hepimizin isteklerinin karşılanmasını istiyorsak onlara saygı duymak zorundayız." dedi.

Emre Aşık'ın durumunun iyi olduğunu söyleyen tecrübeli hoca; "Zor zamanlarda da ortaya formda bir Fatih Terim'in çıkması gerekiyor. Burada önem verilmenin, sokakta yolunuzu çevirerek takdirleri duymanın çok hoş geldiği bir ortamdayız. 3-4 ay önce bu kararı vermiştik. Çok da doğru çıktı. Erken gelmemiz iyi oldu. Oyuncularımız da iyi durumda. Çok neşeliler. Olmamaları için bir sebep yok. Kaybedersek sorumlu ben olurum, kazanırsak futbolcular ve biz oluruz. İspanya'da kendi şarkımızı söyleceğiz, hatta kendi bestemizi, koro halinde söylemeyi düşünüyoruz. Oyuncularımız yeni bir slogan çıkarttıracaklar. Bize ilham verecekler. Yine bir şeyler çıkacak.Bizim A ve B planımız var. İspanya karşsına B planı ile sahaya çıkacağız" dedi.

FATİH TERİM İLK 11'İ AÇIKLADI:

*Volkan, Gökhan, Emre Aşık, Hakan Balta, İbrahim Üzülmez, Arda, Tuncay, Emre, Aurelio, Semih, Nihat*

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 0 - Manisa Futbol Kulübü: 2 Trendyol 1. Lig’in 19. haftasında Sakaryaspor, konuk ettiği Manisa Futbol Kulübü’ne 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 3. dakikada gelişen Manisa FK’nın kullandığı köşe atışında ceza sahasında yaşanan karambolde, Ada İbik önünde kalan topu ağlarla buluşturdu. 1-0 26. dakikada Toure’nin ceza sahasının dışından şutunda top direğe çarparak dışarı çıktı. 56. dakikada sağ kanattan Serkan Yavuz’un ortasında ceza sahası içinde Zwolinski’nin şutunda top kalenin üstünden auta gitti. 68. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Süleyman topu ağlarla buluşturdu. 2-0 Stat: Sakarya Yeni Atatürk Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Harun Terin, Orhan Aydın Duran Sakaryaspor: Szumski, Zwolinski (Kobiljar dk. 78), Yedder (Akuazaoku dk.45), Emre Demir (Oğuzhan Açıl dk. 17), Serkan Yavuz (Alparslan Demir dk. 78), Salih Dursun, Kolovetsios, Burak Altınparmak, Vukovic, Burak Çoban, Eren Erdoğan Yedekler: Yavuz Selim Tantan, Mirza Cihan, Ayberk Açıkgöz, Mehmet Olçay, Selim Kütük, Doğukan Tuzcu Teknik Sorumlu: Furkan Köseoğlu Manisa Futbol Kulübü: Vedat Karakuş, Yusuf Talum, Diony, Lindseth (Ahmet Şen dk. 90+1), Adekanye (Cissokho dk. 79), Ada İbik, Benrahou (Osman Kahraman dk. 90+1), Yasin Güreler, Burak Süleyman (Muhammed Enes Kiprit dk. 70), Ayberk Karapo (Umut Erdem dk. 45), Toure Yedekler: Saim Sarp Bodur, Emre Akboğa, Oğuzhan Yurtdaş, Umut Can Aslan Teknik Direktör: Mustafa Dalcı Goller: Ada İbik (dk. 3), Burak Süleyman (dk. 68) (Manisa FK) Kırmızı kart: Salih Dursun (dk. 14) (Sakaryaspor) Sarı kartlar: Vukovic, Eren Erdoğan, Burak Altıparmak (Sakaryaspor), Ayberk Karapo, Adekanye, Muhammet Enes Kiprit (Manisa)